Termékpaletta

Szeretne egyedi kazánokat gyártatni?

Érdeklődjön bővebb információkért elérhetőségeinken!

Nyomástartó edény:

 • fűtött nyomástartó edény: ipari kazán gyártása telített ill. túlhevített gőzre.
 • nem fűtött nyomástartó edény: hőkezelő autokláv gyártás
 • hőcserélő gyártás

Gépi forgácsolás:

 • hosszmarás:
  • 900 mm x 900 mm x 3000 mm
 • esztergálás:
  • ø 500 mm x 5000 mm
  • ø 1900 mm x 3000 mm
 • síkesztergálás:
  • ø 1300 mm x 1000 mm

Hegesztés:

 • ömlesztő hegesztési eljárásaink: 121, 141, 111, 135 és orbitális csővégbehegesztés.
 • felrakóhegesztés 135 eljárással.
 • hegesztéseket az MSZ EN 287-1 szabvány szerint minősített hegesztők végzik.

Ajánlatkérés

 

Első osztályú ipari kazánra van szüksége? Gondoskodunk róla, hogy elkészüljön!

ipari kazánA lakossági használatra tervezett kazánok nem egyeznek meg az ipari kazánokkal. Alapvető különbségek vannak például a hatásfok tekintetében a két kazántípus között, hiszen egészen más célokra és környezetbe szánták őket. Ennek megfelelően a méretük, illetve a felszereltségük is eltérő: az ipari kazánok jóval sokoldalúbbak, és sokkal kifinomultabb a kivitelezésük. A legmodernebb technológiával készülnek, ennek köszönhetően, nemcsak a hatékonyságuk kiemelkedő, de a működésük is gazdaságos.

Amennyiben ilyen ipari kazánra van szüksége, forduljon cégünkhöz bizalommal és vegye igénybe szolgáltatásainkat! Foglalkozunk ipari kazánok gyártásával, akár egyedi igények alapján tervezve, de a javítás és felújítás is megtalálható a tevékenységeink között.

Bízza tapasztalt szakemberekre ezeket a munkákat, és hosszú távon is garantáltan elégedett lesz az eredménnyel! Lépjen velünk kapcsolatba bővebb információkért a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!


 

Kazánszerelésre nem csak otthon lehet szükség!

kazánszerelésRengeteg kisebb-nagyobb intézményben kazán biztosítja a fűtést, illetve a meleg vizet, ezért, amikor ezek a berendezések meghibásodnak, gyors megoldásra van szükség, mert addig az épület meleg víz nélkül marad. Cégünk rövid határidővel vállalja a kazánszerelést, és nem csak magánházak részére!

A kazán meghibásodása akkor is nagy érvágás, ha csak egy irodáról van szó, de még súlyosabb bajt okoz, ha például egy iskolának, egy sportcsarnoknak, vagy éppen egy kórháznak van szüksége a kazánszerelésre. Ilyen esetekben szinte minden perc számít, ráadásul igyekezni kell a javítás költségeit a lehető legalacsonyabb szinten tartani. Sok vállalkozás azonban csak hosszú határidővel, vagy a sürgősségért cserébe magas plusz költséggel tudja vállalni ezeket a feladatokat.

Arra törekszünk, hogy a kazánszerelést kedvező áron és minél előbb kivitelezzük. Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, ha közintézményben, irodájában, vagy bárhol máshol van szüksége gyors kazánszerelésre!

Ajánlatkérés


 

Miből áll a kazánkarbantartás?

kazánkarbantartásA kazánok – ahogy más berendezések a rendeltetésszerű használatuk során – kopnak, szennyeződnek, és nem kizárt, hogy el is állítódhatnak. Ahhoz, hogy ezek megállapításra kerüljenek, és a szakember gondoskodjon a helyreállításról, a kazán karbantartására bizonyos időközönként figyelmet kell fordítani. A szolgáltatás igénybevétele elősegíti, hogy a kazánt biztonságosan és gazdaságosan lehessen használni. A kazánkarbantartás precíz munka annak érdekében, hogy a szakember biztosíthassa a berendezés megfelelő használatát.

A kazán karbantartása főként az égőtér és a hőcserélő tisztításából, a készülék újbóli beszabályozásából, és nem utolsó sorban a tágulási tartály, illetve a biztonsági szelepek ellenőrzéséből áll. Ezekkel a műveletekkel nemcsakaz alkatrészek állapotát lehet megóvni, hanem az egyéb, működésbeli problémák is megelőzhetőek. Nem elhanyagolható művelet a kazánkarbantartás során a berendezésen kívül megvizsgálni a teljes fűtési rendszert is, hiszen a kazánban lerakódó szennyeződések nagy része a keringő fűtővízből származik, ami árthat a berendezésnek. Ezt különböző adalékanyagok felhasználásával orvosolják, amit a fűtővízhez adnak, így csökkentik a kazán elszennyeződésének kockázatát.

Ha további kérdései lennének a kazánkarbantartás menetéről, vagy igénybe venné szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!


Egyedi tervezésű nyomástartó edények!

Egyedi tervezésű nyomástartó edények!Ha kazánt vagy nyomástartó edényt szeretne, jobb helyre nem is jöhetett volna!

Közel 20 éve foglalkozunk nyomástartó edények és kazánok tervezésével, gyártásával és javításával.

A nyomástartó edény egy merev falú tartály, amelyet nagyobb berendezések részeit képezi (kazándob, atomreaktor nyomásálló burkolata, vegyipari berendezések…).

Arra tervezték, hogy környezeténél nagyobb nyomású gázt vagy folyadékot lehessen biztonságosan tárolni benne. Anyaga leggyakrabban ötvözött acél vagy szénacél, de előfordul más anyagokból készült falakkal is. A köpenyt hidegen hengerelve, míg az edényfeneket lemezből, melegen sajtolva alakítják ki. A tökéletes zárást a megfelelő tömítés biztosítja minden esetben. Beüzemelése igen nagy körültekintést és szakértelmet igényel.

Nálunk a minőségi kivitelezés alapkövetelmény!

Minden biztonságtechnikai előírásnak megfelel az általunk készített bármely termék. Tájékozódjon referenciáinkból vagy nézze meg galériánkat.

Kérjen ajánlatot még ma!

Ajánlatkérés


A gépi forgácsolásról

A gépi forgácsolásrólCégünk gépi forgácsolást esztergálás, síkesztergálás valamint hosszmarás formájában végez. Ha kifogástalan anyagmegmunkálásra van szüksége, az Ön számára mi vagyunk a tökéletes választás.

A gépi forgácsolás során az anyagon lévő haszontalan részeket egy forgácsgép segítségével távolítják el. A forgácsolást legfőképpen a megmunkálás mozgása és ez ehhez használt szerszám tulajdonságai határozzák meg.

A forgácsolás tekintetében megkülönböztetünk három munkafelületet: megmunkálandó felület, megmunkált felület, illetve forgácsolási felület.

Esztergálással forgástesteket munkálunk meg. A marás során egy- vagy több élű szerszámokkal dolgozunk. A síkesztergálással pedig nagy átmérőjű alkatrészeket is meg tudunk formálni.

Cégünk már több mint húsz éve tevékenykedik ezen a területen, ezért pontos képet kaptunk a vevői, megrendelői igényekről. Vállalkozásunk kizárólag szakképzett mesterekkel dolgozik, így a magas minőség garantál, az elégetettség elmaradhatatlan.

Forgácsoló szolgáltatásunkat is szigorú előírásoknak megfelelően végezzük.

További tájékoztatásért keressen minket!


Az orbitális csővégbehegesztésről röviden

Az orbitális csővégbehegesztésről rövidenAz orbitális csővégbehegesztés jellemzően egyetlen fordulattal történik. A körszimmetrikus munkadarabot előre beprogramozott vezérlés hegeszti körbe.

Az orbitális csővégbehegesztés során a huzalt hegfürdőbe irányítja a hegesztőfej motorja, ezért ezt az eljárást hideghuzalos hegesztésnek is szokták nevezni. A volfrám elektróda egy varratsor kivitelezésekor több mint teljes kört ír le, így hatékony munkát tesz lehetővé.

Az orbitális csővégbehegesztés előnyei a következők:

 • Nincs szükség a varratvizsgálatokra, hiszen a megfelelő előkészítés mellett egy varrat ugyanolyan kiváló minőségben készülhet el egymás után, számtalan alkalommal.
 • A berendezés könnyen kezelhető, egyszerű használata lehetővé teszi a biztonságos és precíz munkavégzést.
 • A varratok egyetlen folyamatos hegesztéssel véghez vihetőek megszakítás vagy megállás nélkül.
 • A hegesztési paraméterek ezzel a módszerrel kiválóan befolyásolhatóak.

Ha minőségi munkát szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot és nem fog csalódni!

Kedvező árakkal és profi szakemberekkel várjuk!

Ajánlatkérés


Az esztergálásról bővebben

Az esztergálásról bővebbenAz esztergálás egy igen elterjedt forgácsolási eljárás, melynek során forgástestek megmunkálása zajlik. Esztergálási munkák alkalmazásakor tárcsák, hüvelyek, perselyek és más, ezekhez hasonló formájú munkadarabok forgácsolását végzik.

A munkadarab folyamatos forgó mozgást végez, miközben annak mozgási irányára merőlegesen egy szerszám használatával egészül ki a munkafolyamat, melynek során forgásfelület képződik. A munkadarab szakszerű esztergálása minden esetben csak a megfelelő szerszám igénybevételével történhet, egy egyélű forgácsolókést használnak a munkavégzéshez.

A mozgás irányát tekintve az esztergálásnak több féle változata ismert. Nevezetesen beszélhetünk tengelypárhuzamosról, ezen belül is hosszesztergálásról, valamint keresztesztergálásról, általános előtolás irányúról, ide tartozik a kontúresztergálás, végül pedig menetesztergálásról.

Munkatársaink gyors és szakszerű munkát végeznek, hiszen számunkra ügyfeleink elégedettsége a cél.

Amennyiben Önnek is esztergálási munkára van szüksége, vagy kérdése merülne fel, bátran keressen minket elérhetőségeink valamelyikén!


A hegesztésről, ömlesztő hegesztésről bővebben

A hegesztésről, ömlesztő hegesztésről bővebbenA hegesztés technológiát a fémek megmunkálásakor, összeillesztésekor használják. Különböző anyagokat használnak, így különféle hegesztési technikákat kell alkalmazni.

A munkadarabokat hővel és nyomással egyesítik, úgy, hogy a munkadarabok között kohéziós, fémes kapcsolat jön létre. A hegesztési helyzetek jelölésére létezik egy szabvány, a munkafolyamat során eszerint kell eljárni, ez a szabvány azonban nem csak a hegesztő szakmunkásokra és a minősítéssel rendelkező hegesztőkre vonatkozik. Figyelembe kell venni továbbá a tervezési, gyártási és ellenőrzési folyamatok előírásait, követelményeit is.

Az ömlesztő hegesztés esetében koncentrálni kell a hőhatást, mivel rövid idő alatt kell megolvadnia az anyagnak és ezt a koncentrált hővel tudjuk elérni. Ezt a hőhatást villamos ívfénnyel, vagy éghető gáz elégetésével tudjuk elérni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy kérdése van akár a hegesztést illetően, bátran keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén!


Ipari kazánok állapotfelmérése

Ipari kazánok állapotfelméréseElsősorban a leginkább igénybevett és a legkritikusabb részek állapotfelmérése a cél ipari kazánok vizsgálata esetében. A vizsgálatok során leggyakrabban repedés jellegű hibák, korróziós esetek, felfagyások, az anyagok elhasználódásának, meghibásodásának tünetei észlelhetőek.

Vizsgált területek:

 • Lángcsövek
 • Kazándobok
 • Túlhevítő kamrák
 • Túlhevítő csövek
 • Tűztéri csövek
 • Csővezetékrendszerek
 • Szerelvények

A vizsgálatokat gyakran befolyásolja a kazán típusa, valamint az üzemi sajátosságok, jellemzők. Cégünk sok éves tapasztalatának köszönhetően minden ipari kazánnal kapcsolatos hibajavítást maximális eredménnyel elvégez a helyszínen vagy szerelőműhelyben. Szakembereink kifogástalan szakmai tapasztalattal és tökéletesen felszerelt gépparkkal végzik munkájukat számos területen. Bízzon szakértelmünkben!

További információkért és bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, illetve kérje árajánlatunkat és készséggel állunk rendelkezésére!


A kazánokról bővebben

A kazánokról bővebbenA kazán két fő részből áll: az egyik a tüzelőberendezés, a másik pedig a hőcserélő, amely az égés során keletkező füstgázzal melegíti fel a vizet. Az égés során a nyomás alatt lévő víz felforr és az így keletkezett gőzt kivezetik a kazánból, ezzel történik a fűtés, de használják vegyiparban vagy gépek működtetéséhez is.

A kazánok készülhetnek acélból, rézből vagy öntöttvasból, de a mai, modern berendezéseket már hőálló acélból készítik. Beszélhetünk erőműi gőzkazánokról és háztartási meleg víz kazánokról is. A kazán részei közé tartozik a tüzelőtér, fűtőfelületek, kiegészítő berendezések, füstgáz tisztító, füstgázelszívó.

A kazánok osztályozása több szempont alapján történik:

Hőhasznosító konstrukció szerint:

 • lángcsöves és füstcsöves
 • vízcsöves

Tüzelőanyag szerint:

 • gáztüzelésű
 • olajtüzelésű
 • szilárdtüzelésű

Alkalmazott hőhordozó közeg szerint:

 • levegő
 • forró víz: központi fűtés, távfűtés
 • gőz: ipari technológiához használatos fűtés
 • termoolaj: szintén ipari technológiához használják

Ha meghibásodott kazánja, keressen fel minket bizalommal!


A felrakóhegesztés

A felrakóhegesztésA hegesztés során a különböző munkadarabokat hővel, nyomással, vagy bizonyos esetekben mindkettő segítségével egyesítjük, olyan formában, hogy a munkadarabok között nem oldható, az anyagok sajátos adottságainak megfelelő fémes, azaz kohéziós kötés jön létre. A felrakóhegesztést adott tulajdonságokkal rendelkező felületeken lehet kivitelezni, kopott alkatrészek felületére lehet felhordani, későbbi megmunkálás, javítás és felújítás céljából.

A felrakóhegesztés célja, hogy a gyors kopásnak, valamint erőteljes elhasználódásnak kitett alkatrészek felújítását, élettartam meghosszabbítását, minőségmegőrzés céljából gazdaságosan elvégezhessük. Az eljárást világszerte széles felhasználási kőrben alkalmazzák különböző ipari és gyártóterületeken, mivel a felrakóhegesztés lehetőséget kínál a fémek kopásának, hő és oxidációs hatásnak, adott és időszakos hőigénybevételnek, abráziónak, gázabráziónak, fizikai behatásoknak, vagy ezek kombinációjának kezelésére és szakszerű, minőségi korrigálására. A felrakóhegesztés bármilyen típusú testen elvégezhető, például hengeres vagy sík felületeken is.

Cégünk szakemberei sok éves tapasztalatukkal, valamint modern, minőségi felszereléssel és technológiával állnak ügyfeleink rendelkezésére!


Mit érdemes tudni a síkesztergálásról?

Mit érdemes tudni a síkesztergálásról?Esztergálással foglalkozik? Profikkal szeretné végeztetni az anyagmegmunkálást? Akkor a lehető legjobb helyen jár!

Az esztergálás igen összetett folyamat, melynek során anyagmegmunkálás történik, méghozzá úgy, hogy a munkadarab végzi a forgácsoló, maga a szerszám pedig az előtoló mozgást. Az esztergálásnak számos típusa létezik, így beszélhetünk hosszesztergálásról, lépcsős esztergálásról, beszúrásról, alakesztergálásról, kúpesztergálásról, recézésről, furatesztergálásról, menetkészítésről és síkesztergálásról is.

Síkesztergálás során a forgácsolást a munkadarab forgástengelyével merőleges előtolással végezzük. Ezzel a technikával a homlokfelületet szoktuk esztergálni, másik elterjedt nevén oldalazásnak is nevezik az eljárást. A legtöbb esetben ezzel a művelettel esztergáljuk tisztára a munkadarab végeit.

Érdekli Önt az esztergálás? Igénybe venné szolgáltatásainkat? Akkor ne habozzon, keresse fel a Minikalor Kft.-t, ahol kollégáink készséggel várják hívását és válaszolnak az Önben felmerülő kérdésekre!


Kazánszerelés profikkal!

Kazánszerelés profikkal!Szüksége van egy hozzáértő csapatra? Elege van a kontárokból, a méregdrágán dolgozó szerelőkből és a megbízhatatlan szakemberekből? Van egy jó hírünk: nem kell mást tennie, csupán felkeresni minket és azonnal hozzáértő szolgáltatásban lehet része!

Cégünk szolgáltatásai között megtalálható a kazánszerelés is, emellett vállalunk még karbantartást, beszerelést és állapotfelmérést is. Bízza ránk kazánja javítását és garantáljuk, hogy velünk maximálisan elégedett lesz! Szakembereink képzettek és értik a dolgukat, ismerik a kazán minden egyes elemét, tapasztalatuk pedig több évben mérhető. Vállaljuk ipari és erőművi kazánok javítását, de nagy- és kis teljesítményű kazán is szerepel referenciáink között.

Ne bízza kazánszerelési ügyeit hozzá nem értő kezekre, bízza inkább profikra! Keressen minket bizalommal, ha kedvező árakat, rövid határidőket és szakképzett szerelőket keres! A maximalizmus nálunk alapkövetelmény, ezért kazánszerelésben, kazánjavításban mi vagyunk a legjobbak!


Erőművi kazánok javítása

Erőművi kazánok javításaOlyan kazánszerelőkre van szüksége, akik értik a dolgukat és minden körülmények között képesek minőségi munkát végezni? Nem kell tovább keresnie, mert nálunk ilyen csapatot talál! Cégünk a kazánokra specializálódott, melynek keretében szolgáltatásaink palettáján megtalálható a kazánszerelés, javítás, állapotfelmérés, illetve kazánok forgalmazása is.

Fő profilunkba az erőművi kazánok javítása és szerelése, illetve vállaljuk ezeknek a típusú kazánoknak a helyszínen történő felújítását is, ha az ügyfél érdeke úgy kívánják. Amennyiben erőművi kazánja felmondja a szolgálatot, csak annyit kell tennie, hogy felhív minket és mi rövid idő alatt kiszállunk a helyszínre. Gyorsan és kedvező árakkal dolgozunk, hogy Önnek ne kelljen túl sok idő és pénzkieséssel számolnia. Képzett szakembereink már évek óta űzik ezt a szakmát és kiválóan értenek a kazánok szereléséhez.

Ne bízza erőművi kazánja javítását hozzá nem értő kezekre, bízza inkább ránk! Keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén, készséggel válaszolunk felmerülő kérdéseire!


Mi is az az autokláv?

Mi is az az autokláv?Az autokláv egyfajta sterilizáló, csíraölő kamra, mely meleg gőzzel dolgozik. Az építőipar számos területén, például timföld előállításához, kohókban, illetve egészségügyi termékek sterilizálásához szokták használni.

A művelet célja, hogy baktériummentessé tegye a belehelyezett tárgyat, mely leginkább valamilyen szilárd halmazállapotú anyag. Azért van szükség forró gőzre, mert fagyasztás során nem pusztulnak el a baktériumok, sem a vírusok, csupán hibernálódnak. A megfelelően forró hőmérsékleten azonban kivétel nélkül eltávolíthatóak.

 • Létezik egyköpenyes típusa, melynek alkalmazásakor a munkatérbe közvetlenül vezetik be a gőzt és növelik a nyomást.
 • A duplafalú autoklávoknál a belső és külső köpeny között kívülről fűtik gőzzel.

Gyártás során mi mindig a kiváló minőségű eszközök előállítását és az előírások megfelelő betartását tartjuk szem előtt, ezért tudunk Önnek tökéletesen működő termékeket és hozzá hosszú élettartamot biztosítani. Autoklávokkal kapcsolatos további információkért forduljon hozzánk bizalommal!


A hőcserélőkről bővebben

A hőcserélőkről bővebben A Minikalor Kft. elsősorban kazángyártással és kazánjavítással foglalkozik, ebből kifolyólag gyártunk hőcserélőket is.

A víz, gáz és vegyes tüzelésű kazánokban a hőcserélő feladata, hogy a forró égéstermék és a felmelegítendő víz hőtartalmát kicserélje. A hőcserélő, egy a lángot határoló acéllemez köpenyből és a hozzá kapcsolódó fém csővezetékből áll, amelyen keresztül a víz áramlik. Az égéstermék a hőcserélő lamelláin keresztül hagyja el a készüléket.

A hőcserélők gyártásához is a legjobb minőségű alapanyagokra van szükség, mivel gyakorta szélsőséges hőhatásoknak van kitéve, ezért biztosítani kell a gyártáshoz használt alapanyagok kellő ellenállását. Kiváló anyag ehhez olyan acél, amelynek magas ellenállása van a korrózióval szemben, ugyanakkor az égéstermék esetleges lerakódásának lehetősége is fenn áll.

Ezért válassza a Minikalor Kft. termékeit, mert az általunk gyártott hőcserélők a legjobb szakértők keze munkáját képviselik, kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, melyek hosszú és problémamentes üzemidőt biztosítanak.

Egyéni igényeivel és felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!


A túlhevítéses kazánok jellemzői

A túlhevítéses kazánok jellemzőiA kazán egy olyan zárt építmény, melyben nyomás alatt forr a víz, vagy valamely egyéb folyadék, ezáltal gőz keletkezik, amit különböző munkafolyamatokra használnak. Ilyen például a gépek hajtása, épületek fűtése, vagy a vegyipar egyes tevékenységeinek elősegítése. A kazánok főleg erőművekben, nagyobb gyárakban fordulnak elő, ahol nagy mennyiségben kell előállítani gőzt a gépek működtetésére.

A túlhevítéses kazánok működése rendkívül összetett, a nedves gőzt a megfelelő forrásponton túlhevíti, így száraz gőzt tudnak vele előállítani. Ez erőművekben nagyobb teljesítményt érhetnek el a túlhevítéses kazánokkal, hiszen a gépek működtetéséhez nagyobb erőre van szükség. A túlhevítéses kazán által termelt gőzt gőzturbinába vezetik, majd egy részét visszaterelik a kazánba, hogy újrahevíthessék.

A túlhevítéses kazánok nagy teljesítményen dolgoznak, így előfordulhat meghibásodásuk, melyet egy erőmű esetében azonnal javítani kell! Ha Ön is szeretné, hogy megbízható cég javítsa túlhevített kazánját, keressen fel minket!


Kazánok tervezése, hengerítése

Kazánok tervezése, hengerítéseA kazánok nélkülözhetetlen elemei egy-egy ipari központnak, gyárnak, erőműnek, hiszen a kazán segítségével fűthetjük a helyiségeket, bár ez napjainkban már egyre kevésbé jellemző. A kazán elsődleges haszna a gőz előállítása, melynek segítségével működtethetünk különféle nagyobb teljesítményű gépeket, segíthetjük a munkafolyamatokat, nagyobb teljesítményt érhetünk el és felhasználhatjuk vegyipari célokra.

A kazánok kialakítása rendkívül fontos, hiszen egy rosszul megtervezett vagy kivitelezett kazán nem alkalmas az erőművi alkalmazásra és akár balesetveszélyes is lehet. A kazánokat több részből rakják össze és általában hengerítéssel dolgoznak kivitelezésük során. A hengerítés során akár nagyobb lemezekből is hengereket, szabályos kúpokat állítanak elő. A fémek megmunkálása fontos szempont egy kazán tervezésekor, hiszen a fémek remekül tartják a hőt, így az erőművi kazánok nagyobb teljesítményt érhetnek el működésük során.

Ha Ön is kazánt szeretne terveztetni, hengerítési munkálatokra van szüksége, keresse fel cégünket!


A kazán hőcserélőjének meghibásodása és javítása

A kazán hőcserélőjének meghibásodása és javításaA kazánok esetében is, mint minden berendezésnél, a hosszú távú és megbízható működés elengedhetetlen feltétele a rendszeres állapotfelmérés, karbantartás és a szükséges javítások elvégzése. A különböző típusú kazánok esetében a hőcserélő nem megfelelő üzemelése gyakori probléma, amely számtalan hibajelenséghez vezethet, ezért elengedhetetlen a rendszeres, szakember által végzet felülvizsgálat.

A kazánok hőcserélőjével kapcsolatban felmerülő leggyakoribb problémák között szerepel a szerkezet elszennyeződése, amely hosszú távon nem csupán a hőátadás működésének minőségét rontja, de komoly anyagi károkat is okozhat a meghibásodások következtében. A kazán hőcserélőjének vízterében lerakódó szennyeződések képesek annyira leszigetelni a rendszert, hogy hibás működést idézhet elő, valamint a hőcserélő repedését is okozhatja és a rendszer működése rendellenessé, illetve zajossá válik. Továbbá számtalan hibajelenség előfordulhat a kazánok hőcserélőjével kapcsolatban, ezért érdemes rendszeresen szakemberek által ellenőriztetni a rendszert.

Megbízható és profi kazánjavítással kapcsolatos információkért és szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


A nyomástartó edények karbantartása

A nyomástartó edények karbantartásaA nyomástartó edény merev, zárt fallal rendelkező edény, amely a környezetnél nagyobb nyomású folyadék vagy gáz tárolására alkalmas berendezés, valamint ezek a nyomástartók nagyobb berendezések, például különböző ipari felhasználású kazánok és egyéb rendszerek részeit képezik. A nyomástartó edények kialakításuknak, fizikai jellemzőjüknek köszönhetően maximálisan képesek ellátni feladatukat, azonban kifejezetten veszélyes berendezéseknek számítanak, melynek következtében az üzemelésre és a karbantartásra szigorú előírások és szabályok vonatkoznak.

A kazánok nyomástartó edényeinek létesítését, használatát, átalakítását, javítását és műszaki biztonságának rendszeres ellenőrzését engedélyeztetni kell a megfelelő felügyeleti szerveknél. Továbbá rendszeresen szükséges a felülvizsgálat és a karbantartás, hiszen veszélyes berendezések és minden esetben az üzemeltető köteles betartani a szabályrendszert, illetve eleget tenni az ellenőrző szervek előírásainak, valamint a munkálatokat profi szakemberekkel érdemes csináltatni.

Minőségi és megbízható kazán karbantartási és szerelési szolgáltatásokért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!


A kazánok állapotfelméréséről bővebben

A kazánok állapotfelméréséről bővebbenAhogyan minden műszaki berendezésnek, úgy a kazánoknak is szükségük van rendszeres karbantartásra, illetve ellenőrzésre, ahhoz, hogy kielégítően és biztonságosan tudjanak működni. Az ipari kazánok ellenőrzése két okból történhet, az egyik a kazán állapotának felmérése, a másik pedig az építés folyamán szükséges vizsgálat lehet.

Az építés folyamán olyan ellenőrzések és vizsgálatok válnak szükségessé, mint a hegesztések ellenőrzése, de szóba jöhet ultrahangos vizsgálat, helyszíni keménységmérés, radiográfia, vagy folyadékbehatolásos vizsgálat.

Az ipari kazánok állapotfelmérésénél azok a területek kerülnek a vizsgálat középpontjába, melyek a leginkább igénybe vannak véve, és amelyek a legmagasabb hőnek vannak kitéve. Ilyenkor ellenőrzik, nincsenek-e repedések, nincs-e valahol fagyás vagy korrózió, esetleg kopás.

Az, hogy egy adott kazánnak milyen ellenőrzésre van szüksége, függ a típusától, a tüzelőanyagtól vagy az üzemi órák számától is.

További tájékoztatásért keressen minket bizalommal!


A kazán teljesítményének meghatározásáról

A kazán teljesítményének meghatározásárólAhhoz, hogy a megfelelő kazán tudjuk kiválasztani, rendelkeznünk kell bizonyos információkkal, arról, milyen szükségletekkel kell megbirkóznia a berendezésnek. Ennek kiszámolása, illetve felmérése a magánhasználatban lévő és az ipari kazánok esetében szintén ajánlott a vásárlás előtt.

Egy kazán teljesítménye attól függ, hogy mekkora a belső felülete, tehát minél nagyobb egy kazán, annál nagyobb lesz a teljesítmény. Ahány négyzetméter a belső felülete, annyiszor 10kw-ot kell hozzászámolni. A nagy kazántest értelemszerűen akkor szükségszerű, ha nagy hőigényről van szó, mint az ipari felhasználású kazánok esetében. Egy család igényeihez elég egy kisebb teljesítményű is.

Ipari felhasználásnál, ha nem elég nagy kazánt szereltetünk be, akkor kazántesthez képest túl nagy tűz következtében a füstgáz és a víz közötti hőcsere nem kap elég időt, aminek az lesz az eredménye, hogy a kilépő füstgáz hőmérséklete nőni fog, ez pedig veszteséget jelent.

Kazánok javításával, szervizelésével kapcsolatos további kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!


Az autokláv típusok

Az autokláv típusokA modern ipari fejlesztések napjainkban lehetővé teszik, hogy innovatív és maximálisan a funkciónak megfelelő gépi berendezések segítségével biztosítható legyen minden szükséges biztonsági és higiéniai körülmény a gyártás és előállítási folyamatok során. Ezek közül a sterilizálás számos szegmens számára elengedhetetlen művelet, mivel a baktériumok és vírusok elpusztítása az egészségügyi termékek, építőipari, vegyipari és egyéb gyártóipar számára alapvető kritérium.

Az autoklávok már hosszú idő óta sikeresen alkalmazott csírátlanító, sterilizáló berendezések, melyek a felhasználási területek igényeinek megfelelően különféle, az európai szabványoknak megfelelő típusokba sorolhatóak:

 • B osztály: A legmagasabb elvárásoknak maximálisan megfelelő autoklávok típusa.
 • S osztály: A kisebb teljesítményű autoklávok típusai tartoznak ide, melyek nem alkalmasak összetett üreges, illetve többszörösen csomagolt műszerek és egyéb eszközök magas fokú sterilizálására.
 • N osztály: A tömör, csomagolatlan eszközök sterilizálására alkalmazott autoklávok típusa.

Autoklávokkal és minőségi termékgyártással, karbantartással kapcsolatos további információkért tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!


Az ipari kazánok élettartama

Az ipari kazánok élettartamaA különböző felhasználási területeken rendszeresített ipari kazánok bonyolult és igen költséges rendszerek, melyek élettartamát jelentősen befolyásolja számos működtetési körülmény, valamint az igénybevétel és terhelés által szükséges karbantartási folyamatok gyakorisága.

A legtöbb használati ipari berendezés az idő múlásával és a rendszeres működés következtében meghibásodhat, amely káresemények akár súlyos anyagi károkat is vonhatnak maguk után a termelés kiesésével, valamint a javítási költségekkel.

Az ipari kazánok rendszeres karbantartásával és szükséges esetén kisebb-nagyobb javítási munkálatokkal lényegesen meghosszabbítható az élettartamuk:

 • Rendszeres éves, féléves állapotfelmérés és karbantartás
 • Eseti karbantartási, vagy javítási megbízások váratlan események alkalmával
 • Felújítási és modernizálási karbantartó munkálatok
 • Egyéb lehetőségek

Megbízható, precíz és gyors ipari kazánjavítási és karbantartási szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk további információit, valamint bővebb szakmai tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és szakembereink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!


Az esztergálási műveletekről

Az esztergálási műveletekrőlAz esztergálás egy igen elterjedt technika, illetve megmunkálási folyamat, melyet számos területen alkalmaznak. Ám kevesen vannak tisztában azzal, hogy pontosan milyen esztergálási műveletek léteznek.

Az első ilyen művelet a síkesztergálás, melynek lényege, hogy a forgácsolást a forgástengelyre merőlegesen végezzük, ezáltal a munkadarab homlokfelületét munkáljuk meg. A következő a hosszesztergálás, ennek segítségével hengeres felületet hozhatunk létre. A munkadarab felületével párhuzamosan dolgozunk, rendszerint ez nagyolásból és simításból áll. Ennek egy altípusa a lépcsős esztergálás, különböző hosszakon és átmérőkön végezzük ezt a munkafolyamatot, másik változata az alakesztergálási technika, melynek segítségével pedig alakos felületek készíthetők.

Létezik még egy igen érdekes és különleges eljárás, a récézés, melynek lényege, hogy különböző kézi eszközöket gyakorlatilag berovátkáznak a segítségével. És végül, de nem utolsó sorban van még egy esztergálási művelet, ez pedig nem más, mint a dörzsárazás. A szegnyereg használatának segítségével jön létre a technika, a csigafúrót e közé fogjuk és az eszköz kézi kerekének forgatásával csiszoljuk.

Esztergálással és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!


Miért érdemes minket választania?

Miért érdemes minket választania?Mindig felmerül a kérdés, amikor elromlik egy eszköz, hogy melyik céghez érdemes fordulni és megjavíttatni azt. Sokan kínálnak hasonló szolgáltatásokat, de mi az, ami bennünket mégis különlegesebbé tesz a kazán javítás és kapcsolódó tevékenységek területén?

Hosszú évek óta foglalkozunk ipari kazánokkal, folyamatosan képeztük magunkat és bővítettük szolgáltatásainkat, hogy ügyfeleinket minél szélesebb körben tudjuk kiszolgálni. Ma már egyedi tervezésű kazánokat is kivitelezünk, és akár a helyszínen vagy szerelőműhelyben is javítunk. Szolgáltatásaink köre igen széles, foglalkozunk többek között nyomástartó edényekkel, gépi forgácsolással, hegesztéssel is.

Kizárólag magasan szakképzett munkatársakkal dolgozunk, és kitűnő állapotban lévő, minden szabványnak eleget tevő berendezésekkel foglalkozunk. Ha Önnek is fontos a megbízhatóság, gyorsaság és hatékonyság, akkor nálunk a legjobb helyen jár!

Bízza ránk a kazán javítást, illetve az ezzel kapcsolatos munkálatok elvégzését és garantáltan meg lesz elégedve az eredménnyel. Kérje személyre szabott ajánlatunkat, hogy megtalálhassuk az Önnek legkedvezőbb megoldási formát!


A kazán veszélyforrásai

A kazán veszélyforrásaiA kazánok meghibásodása két gyakori okra vezethető vissza. Lássuk, milyen típusú hibákról lehet szó!

Beszélhetünk rövidtávon bekövetkező hibákról, ezek szinte egytől-egyig az üzemeltetés és a karbantartás közben bekövetkező hibák miatt alakulnak ki. A másik a hosszútávon bekövetkező meghibásodások esete, amikor a karbantartás és üzemeltetés rossz gyakorlata idézi elő a baleseteket.

A leggyakrabban tüzelőanyag robbanásra lehet számítani, illetve a tápvíz rossz minősége is okozhat olyan szituációt, amikor már csak a kazán javítása segíthet. A tüzelőanyag robbanásának több oka is lehet, az egyik, amikor az adott mennyiségű anyag elégetéséhez nem megfelelően adagolják a levegőt. A második esetben a rosszul porlasztott olaj felhalmozódik a tűztérben, a harmadik esetben pedig a nem megfelelő öblítés gyúlékony anyagot hagy a kazánban. A rossz tápvíz előidézhet korróziót, illetve különböző szennyeződések lerakódását is a kazánban.

A balesetek megelőzése érdekében ügyeljen a kazán karbantartására és javítására, illetve amikor csak szükséges, keressen bizalommal szakértőinket!


A kazánbiztonság fontosságáról

A kazánbiztonság fontosságárólA kazánok maximális biztonságának megőrzése, a felelősségteljes és rendszeres karbantartáson múlik. Amennyiben gondoskodunk a kazán állapotának megőrzéséről és folyamatos ellenőrzéséről, nem csak a baleseteket előzhetjük meg, de a kazán leállása által okozott anyagi károk bekövetkeztét is megelőzhetjük vele.

A gondatlan üzemeltetés vagy a hanyag karbantartás könnyen emberéleteket követelhet. Egy elhanyagolt kazán esetében könnyen bekövetkezhet részleges vagy teljes robbanás, mely az ipari berendezések esetében fokozott kockázattal jár. Ezek a berendezések lényegében nagy nyomású vizet és gőzt tároló tartályokként foghatók fel, ahol a túlnyomásos rendszer működésében állhatnak be hibák.

Ne feledkezzen meg a karbantartás fontosságáról, és vegye komolyan az ipari kazánok ellenőrzését, ha pedig meghibásodást észlel, forduljon szakemberhez! Keressen minket megadott elérhetőségeinken kazán javítással kapcsolatban, tapasztalt szakembereink gondoskodnak a berendezés eredeti állapotának visszaállításáról!


Miért a kazán a legjobb választás?

Miért a kazán a legjobb választás?Ha nagyobb helyiségeket kell befűteni, illetve nagy mennyiségben meleg vizet előállítani, a kazán a legjobb megoldás. Miért?

Mert legyen szó akár csak fűtésről, akár fűtésről és meleg vízről együttesen, a kazán méreteiből adódóan költséghatékonyan képes a legnagyobb igényeket is kielégíteni. A kazán méretét pontosan meg lehet határozni a fűtési terület nagyságának függvényében, így biztosan nem lesz kisebb, sem nagyobb az elvárásoknál. Ha kisebb, mint amilyennek lennie kellene, nem látja el funkcióját, míg ha nagyobb, sok felesleges energiát állít elő, mely anyagilag is megterhelő. Utóbbi esetben általában ki-be kapcsolgatják a kazánt, ami egyáltalán nem tesz jót neki, hosszú távon hamarabb meghibásodik.

Cégünk pontosan ilyen problémák elkerülését garantálja! Fő profilunk a kazángyártás és a kazánjavítás. Referenciamunkáink tanúskodnak megbízhatóságunkról és minőségi munkánkról. Amennyiben kérdése merülne fel szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket bátran!


Nem csak fűtés, hanem meleg víz is?

Nem csak fűtés, hanem meleg víz is?Egy kazánnal ez sem probléma! Lássuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre!

Az első, hogy a kazán által felmelegített vizet egy melegvíz-tárolóban gyűjtik, a szükséges vízmennyiség függvényében. Általában a kazánt és a víztárolót egy helyiségben szerelik fel. Ha hűlni kezd a víz, egy hőfokszabályozó azonnal újra melegíteni kezdi, így mindig rendelkezésre áll. Ezeknél a rendszereknél el lehet kerülni a vízpocsékolást is, mert rendelkezésre áll egy olyan technika, mely mikor megnyitjuk a csapot, azonnal meleg víz folyik ki rajta, így addig sem kell folyatni a vizet, míg a meleg víz odaér.

Másik lehetőség a kombi-gázkazán kialakítása, mely fűt és meleg vizet is előállít. Ez a lehetőség leginkább olyan épületekben működik hatékonyan, melyekben rövid úton tud eljutni a meleg víz a kazántól a csapig. Ebben a megoldásban a kazán csak akkor állít elő meleg vizet, amikor arra szükség van.

Bármelyik lehetőséget is választja, bízza szakemberekre a kazánnal kapcsolatos munkálatokat. Fő profilunk a kazángyártás és kazánjavítás, így ha probléma merülne fel, vagy lecserélné a régi berendezést, ne habozzon, keressen fel minket!


A szénmonoxidról röviden

A szénmonoxidról rövidenA szénmonoxid rendkívül veszélyes mérgező gáz, mely a tökéletlen égésekkor jön létre. A legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy nem ismerjük fel, hiszen viszonylag szagtalan és teljesen színtelen, az emberek gyakran túl későn veszik észre a jelenlétét.

Hogyan vehetjük észre, ha szénmonoxid van a levegőben? Fűtési szezonban sok kazán mondja fel szolgálatot, így jelzőkészülék hiányában minden apró jelre oda kell figyelnünk. A leginkább szembetűnő tünet a fejfájás és a hányinger, melyek, ha több embernél is egyszerre jelentkeznek, valószínűleg szénmonoxidra utalnak. Abban az esetben, ha felmerül a szénmonoxid jelenlétének lehetősége, azonnal hagyjuk el a helyiséget, figyelmeztessük a körülöttünk lévőket és hívjunk szakembert! Mivel igen nehezen érzékelhető gázról van szó, a magasan képzett szakemberek is csak speciális műszerekkel tudják kimutatni.

Amennyiben szeretné lecserélni kazánját, és tapasztalt szakembert keres a munkához, esetleg kazánja meghibásodását észlelte, forduljon hozzánk bizalommal!


Mi is az a hőcserélő, és hogyan is működik?

Mi is az a hőcserélő, és hogyan is működik?A hőcserélő egy vörösréz vagy acél lemezköpenyből és csővezetékekből álló szerkezet, hőátadó képességének fokozását a hozzá rendelt lamellák biztosítják. Működése igen egyszerű, a hőcserélő ugyanis a forró égéstermék és a víz (mely végül felmelegíti és úgy is tartja a radiátorokat) hőtartalmát cseréli ki. Az égéstermék végül a lamellákon keresztül távozik a gázkészülékből.

Fontos tudnunk, hogy az idő múlásával a lamellák elszennyeződnek, melynek következtében csökken a hőátadó felület kiterjedtsége, így a megfelelő beállítások mellett sem kapjuk meg a kívánt vízhőmérsékletet. Ennek következtében a felhasználó növeli a kazán hőterhelését, így az égéstermék nem tud távozni, az égés tökéletlenné válik. Végezetül a hőcserélő lamellák összeégnek, a lemezköpeny pedig kiég.

Amennyiben gondot észlelt kazánjával kapcsolatban, ne habozzon szakembert hívni! Ha igazán jól képzett profikra van szüksége, a legjobb helyen jár! Keressen bennünket elérhetőségeinken, és kérje ajánlatunkat még ma!


Tudnivalók a kazánokról

Tudnivalók a kazánokról A kazánok kiválasztásánál a megbízható technika és a legjobb ár-érték arány a fő szempont. Célkitűzésünk, hogy ezen a piacon felmerülő igényeket a legmagasabb színvonalon, gyorsan és megbízhatóan tudjuk kielégíteni, elsősorban ipari kazánok tekintetében.

A kazán fajtájának kiválasztásakor általában az a legfontosabb szempont, hogy telepítésének helyén milyen tüzelőanyag érhető el nagy mennyiségben, folyamatosan és jó áron. A következő szempont a fűtendő tér hőigénye, ez nem csak a kazán típusát, de a méretét is meghatározza.

Az ipari kazánok méretükben és hőteljesítményükben különböznek a lakossági felhasználású társaiktól. Üzemek, társasházak, és más nagy hőigényű épületek fűtésére, illetve meleg vízzel való ellátására fejlesztették ki őket, teljesítményük 300 kW-tól 20 MW-ig terjed. Típusaikat illetően, szinte minden, a lakosság részére kapható modell megtalálható ipari kivitelben is. Öntöttvas kazánoktól a lemezkazánokig, gáz-, olaj- és vegyestüzelésű, de még alternatív, biomassza tüzelésű kazánok is kaphatóak ipari változatban.

Ipari kazánok között is találunk kombi felépítésűeket, amelyek nem csak a fűtésről, hanem a meleg víz biztosításáról is gondoskodnak, az ipari méretekhez illeszkedő mennyiségben.

Ipari kazánokról és kapcsolódó szolgáltatásainkról érdeklődjön bátran elérhetőségeinken!


Gyakori kazánhibák körképe

Gyakori kazánhibák körképeMég a legjobb minőségű kazán is meghibásodhat. Vannak olyan hibák, melyek a nem megfelelő karbantartásból alakulnak ki, de olyanok is, amik bizonyos kazán típusokhoz köthetőek. Lássuk, melyek a leggyakrabban előforduló kazánproblémák.

 • Nyitott fűtési rendszerek esetén fontos a csövek megfelelő hőszigetelésére odafigyelni, mert alacsony hőmérséklet esetén a nem kielégítő védelem elfagyáshoz vezethet.
 • Ugyanez igaz a zárt fűtési rendszerekre, csak fordítva: áramszünet vagy túlfűtés esetén a rendszer túlmelegedhet és a fölösleges gőz felhalmozódása túlnyomáshoz vezethet.
 • Káros anyagok képződhetnek, páralecsapódás alakulhat ki akkor, ha nem megfelelő tüzelőanyagot használunk, és például túl nagy a fa nedvességtartalma.

Keressen fel minket bizalommal, és mi gondoskodunk arról, hogy megtaláljuk, és minél előbb javítsuk a problémát! Tájékoztatásért, tanácsadásért és kazánjavítással kapcsolatos egyedi árajánlatért a megadott elérhetőségeken veheti fel velünk a kapcsolatot!


Ügyeljünk a kazánbiztonságra 1. rész

Ügyeljünk a kazánbiztonságra 1. részA kazánok üzemeltetése, javítása és karbantartása maximális felelősségtudatot követel meg nemcsak a beosztott dolgozóktól, de a vezetőktől is. Eltekintve egy esetleges kazánkiesés jelentős anyagi kihatásaitól, még egy részleges kazánrobbanás is emberéleteket veszélyeztethet.

Helyénvaló tehát áttekinteni, hogy mivel lehet elkerülni a robbanásveszélyt és a kisebb üzemzavarokat. Ipari termelőberendezések tervezésekor, gyártásakor, üzemeltetésekor és karbantartásakor a személyi biztonság a fő szempont. Esetenként súlyos, sőt halálos balesetet idézhet elő egy olyan berendezés meghibásodása, amelyet éveken keresztül elhanyagoltak, gondatlanul üzemeltettek. A kazán gyakran a legnagyobb, legköltségesebb és potenciálisan a legveszélyesebb egység, ha nem gondoskodnak a szigorúan szakszerű üzemeltetéséről és karbantartásáról.

Még a legbonyolultabb magas hőmérsékletű és nagynyomású vízcsöves kazán is lényegében nagynyomású gőzt és vizet tároló, túlnyomásos rendszerként fogható fel. A csöveken kívül, szabályozottan elégetett tüzelőanyag adja át a hőt a cső belsejében áramló víznek. A tűzcsöves kazán ennek a fordítottjaként működik, hiszen a tüzelőanyag a cső belső felületét hevíti.

További információért forduljon bizalommal a kazánspecialistához!


Ügyeljünk a kazánbiztonságra 2.

Ügyeljünk a kazánbiztonságra 2.Nem vitás tehát, hogy a kazán meghibásodása veszélyeztetheti az üzemeltetők biztonságát. A meghibásodás leggyakrabban két okra vezethető vissza. Rövidtávon a karbantartás hibái okozzák. Az ilyen tévedések következménye tönkremenetel vagy baleset. Hosszú távon a hibás üzemeltetési és karbantartási gyakorlat olyan körülmények kialakulását eredményezi, ami gyakorta a teljes rendszer épségét aláássa.

Általában tüzelőanyag robbanásra vagy a tápvíz rossz minőségére vezethető vissza a kazán meghibásodása. A tüzelőanyaggal dúsított keverék bármikor létrejöhet, amikor nem az elégetéshez használt tüzelőanyagnak megfelelő mennyiségű a levegőadagolás. Sosem szabad a levegőadagolást növelni, ha a tűztér sötét, füstös. Először le kell állítani a kazán berendezést, meg kell szüntetni az égést, alaposan át kell öblíteni, majd ki kell javítani a hibát. A rosszul porlasztott olaj felhalmozódhat a tűztérben és helyileg elégetlen, illékony tüzelőanyag keverék alakulhat ki, ami robbanáshoz vezethet.

Ennek megakadályozása érdekében az olajporlasztóról el kell távolítani a szennyezéseket és megfelelőre kell beállítani a levegő, valamint a tüzelőolaj nyomását. A nem megfelelő öblítés következtében gyúlékony keverék maradhat a kazánban. Sokszor olyankor kerül sor robbanásra, amikor valamilyen egyéb ok miatt lekapcsolt égőt megkísérlik újragyújtani. Az őrláng ilyenkor meggyújtja a tűztérben felhalmozódott nagy mennyiségű gyúlékony gázt, ami robbanást idéz elő. Ez a helyzet elkerülhető, ha megvizsgálják a lekapcsolás okát és lehetővé teszik a tűztér alapos átöblítését.

Bármilyen kazán szereléssel kapcsolatos tennivalót felvállalunk! Ne habozzon, ha kazán javítási szolgáltatásokra van szüksége!


Tartsa rendszeresen karban kazánját!

Tartsa rendszeresen karban kazánját!Az Ön számára is fontos a biztonság? Emellett pénzt is szeretne megtakarítani? Mi tudjuk erre a jó megoldást. Ellenőriztesse rendszeresen kazánját, hiszen ezáltal sok problémát kerülhet el. Egy kazán rendszeres karbantartásával akár egy komolyabb kazán szerviz problémát is elkerülhet.

Bízzon meg minket az Ön kazánjának szervizével és karbantartásával. Sokan azt hiszik, hogy az éves ellenőrzés felesleges pénz kidobás, de a nem jól működő rendszer, akár 6-10%-kal is többet fogyaszthat. Emellett tartalmazhat olyan szennyeződéseket is, ami hatására hamarabb elromlik, és egy teljes kazán megjavítása többe kerül, mint a rendszeres karbantartása.

Karbantartásnál a szakemberek átmossák a készüléket, így eltávolítják a lerakódott szennyeződést a készülékről, ennek köszönhetően sokkal jobban fog működni, és kisebb az esély arra, hogy a téli időszakban valamilyen probléma legyen vele.

Bízzon meg minket készüléke szervizelésével, karbantartásával! Lépjen kapcsolatba velünk még ma, mert számunkra fontos, hogy Ön és családja biztonságban legyen! Ha bármilyen kérdés lenne, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatos kollégáinkhoz, akik készségesen segítenek Önnek!


Nyílt vagy zárt égésterű kazán a jobb?

Nyílt vagy zárt égésterű kazán a jobb?Minden család életében elég nagy döntés a megfelelő kazán kiválasztása, ezért érdemes a megvásárlás előtt jól átgondolni, hogy pontosan milyen készülékre is van szükségünk.

Elsősorban azt érdemes megnézni, hogy milyen az adott kazán teljesítménye, típusa, márkája, energiaigénye, tartóssága, szervizhálózata. Ezek után annak érdemes utána járni, hogy nyílt vagy zárt égésterű gázkészülék legyen. A nyílt égéstér azt jelenti, hogy az égéshez szükséges oxigént a készülék annak a helyiségnek a levegőjéből kapja, ahol fel van szerelve. Ennek az a veszélye, hogy a készülék meghibásodása esetén káros anyagok kerülhetnek a lakásba. Ha esetleg váltani szeretnénk, nyíltról zárt típusra, akkor a kéményt minden esetben le kell cserélni.

Előnye, hogy ebben az esetben nincs a lakótér levegőjével közvetlen kapcsolata az égési folyamatnak, megszűnik a közvetlen szénmonoxid-mérgezés veszélye. Fontos hangsúlyozni, hogyha nyílt égésterűt szeretnénk, akkor tanácsos utána nézni a jogszabályoknak, hogy szerelhetünk fel ilyen típusú készüléket.

Cserélje le kazánját zárt égésterűre! Számíthat cégünkre, ha kazán szerelésre vagy karbantartásra van szüksége!


Az ipari kazánok javítása, szerelése

Az ipari kazánok javítása, szereléseAhogy minden kazánnak szüksége van szerelésére, javításra, ellenőrzésre addig ez az ipari kazánokra hatványozottan igaz. Mivel sokkal nagyobb használatnak, terhelésnek vannak kitéve, mint az otthoni használatú kazánok, ezért sokkal jobban oda is kell rájuk figyelni.

Azonban még gyakori ellenőrzés mellett is meghibásodhatnak ezek a berendezések, és ilyenkor bizony szakszerű segítségre van szükség. Olyan szakképzett szerelőket kell találnunk, akik úgy javítják meg az ipari kazánokat, hogy ne legyen probléma velük, még egy jó ideig, hiszen nagy szükség van rájuk a termelésben.

Cégünk elsősorban kazánok szerelésével és javításával foglalkozik, munkatársaink sok éves tapasztalattal a hátunk mögött végzik a rájuk bízott feladatokat. A magánhasználatú kazánok mellett nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk az ipari kazánok területén is.

Amennyiben szüksége van szakszerű segítségre ipari kazánjához, forduljon hozzánk bizalommal, és mi garantáljuk, hogy segítünk megoldani a problémáját! Bízza ránk berendezését, és élvezze a gyors és hatékony munka előnyeit!


Miért jobb a túlhevített gőzkazán, mint a hevített gőzkazán?

Miért jobb a túlhevített gőzkazán, mint a hevített gőzkazán?A túlhevített gőzkazán lényege, hogy a nedves gőzt a megfelelő forrásponton túlhevítjük, így száraz gőzt kapunk, ami sokkal nagyobb hatásfokkal rendelkezik, mint más gőzkazánok.

Ennek a módszernek csak a hőtartó anyagok szabnak határt, mivel a nagy hőtartó képességű anyagok nagyon drágák, illetve egy bizonyos hőfok felett már nem is létezik olyan anyag, ami kibírná ezt a terhelést. Ennek ellenére hihetetlenül magas termelést tesz lehetővé ez a kazán típus.

A hevített gőzkazán kevésbé eredményes az ipari termelés területén. Bár a hatásfoka kisebb, sok esetben ez lehet a megfelelőbb választás, például fogyasztói gázszolgáltatás esetén. Ennek működési elve, hogy a kazánban a légnyomást meg nem haladó, úgy nevezett telített gőzt állítunk elő.

Cégünk hosszú évek óta foglalkozik kazánokkal, így nagy szakmai tapasztalattal tudjuk megtervezni Önnek a legmegfelelőbb kazánt. Bármelyik rendszert is választja, forduljon hozzánk bizalommal!


Medencéje fűtésére keresi a megfelelő megoldást?

Medencéje fűtésére keresi a megfelelő megoldást?A saját medencével járó előny, annak a lehetősége, hogy bármikor, amikor kedvünk tartja, megmártózhatunk, a legtöbb ember számára nagyon vonzó. Nem kell utazni, strandbelépőt fizetni, elviselni az embertömeggel járó kellemetlenségeket; helyben az otthonunkban felfrissülhetünk. Akár beltéri, akár kültéri medencéről van szó, érdemes gondoskodni róla, hogy a fűtés megoldott legyen, hiszen nagyon sok előnye van!

Kültéren egy kisebb méretű medencét nem gond melegvízzel feltölteni, és ha tartós kánikula van, megmarad a víz hőmérséklete. Egy nagy medence esetében azonban már mindenképpen jobban járunk a költségekkel, ha fűtjük, és így akár hidegebb időben is fürdőzhetünk a jó meleg vízben.

Meglévő kazán esetében a lehető legjobb döntés, ha a medencét is azzal fűtjük. Bármilyen tüzelésű kazánnal megoldható, az üzemeltetési költség közepesnek mondható, és teljesítmény korlátlan, mi szabhatjuk meg, milyen meleg legyen a víz, és külső hatásoktól teljesen függetlenül működtethető. Az elektromos medencefűzésnél hatékonyabb, és kevésbé költséges a kazán!

További információkért, szakmai tanácsokért forduljon hozzánk bizalommal!


Mi alapján válasszunk kazánt az otthonunkba?

Mi alapján válasszunk kazánt az otthonunkba?Építkezéskor a megfelelő kazán kiválasztása, legyen szó új ház építéséről, vagy a régi felújításáról, nehéz feladat.  A legcélszerűbb persze az, ha még a ház alaprajzának tervezési szakaszában döntünk róla, mert így lehet legjobban megtervezni a fűtésrendszert. Felújításkor nyilvánvalóan az adott lehetőségekhez kell alkalmazkodni: Hol helyezkedjen el a kazán, széles legyen, vagy inkább magas? – ilyen kérdések merülnek fel először. Amennyiben nagyon kevés hely áll rendelkezésre, és a készülék például csak a nappaliban fér el, az is fontos szemponttá válik, mekkora hangerővel működik.

A kéményes gázkazánokat nem ajánljuk otthonokba; nehéz őket elhelyezni, biztonsági okokból egy sor követelménynek kell megfelelni, emellett nem is energiatakarékos megoldás. Tehát a zárt égésterű kazánnal mindenképpen jobban járunk: teljesen biztonságos, hiszen nem kerül kapcsolatba a lakás levegőjével, és pénzt is spórolunk rajta.

Aszerint, hogy milyen anyaggal szeretnénk tüzelni, többféle kazán közül válogathatunk. Hazánkban napjainkban a gáztüzelésű kazán a legelterjedtebb, ami, bár drágább, hosszú távon visszahozza a pénzt. A fatüzelés egy kicsit körülményesebb, oda kell figyelni, mikor vásároljuk a fát, hiszen ettől függően nagymértékben változik az ára. A vegyestüzelésű kazán előnye, hogy sokféle tüzelőfajtával kompatibilis, de használjuk felelősségteljesen!

További információkért keressen minket a megadott elérhetőségeken!


A kazánok teljesítményének meghatározó szempontjai

A kazánok teljesítményének meghatározó szempontjai

A kazánválasztás nagy felelősséggel járó feladat, ha otthonunkba szeretnénk új berendezést, ezért jól meg kell fontolni, hogy melyik típust választjuk. Olyat érdemes vásárolni, amelyik az igényeinknek, az anyagi kereteinknek és otthonunk sajátosságainak is megfelel.

A hőcserélőt alapanyag alapján választhatjuk, így lehet öntöttvas, acéllemez, alumínium és rozsdamentes acél is. Van olyan, amelyik meghatározott teljesítményre lett tervezve és van, amelyik változó teljesítménynél is biztonságosan használható. A tüzelőanyag felhasználása is kazánfüggő. A leggyakrabban használt kazánok gáztüzelésűek, de léteznek még pelletkazánok, alternatív tüzelésűek, szilárd, felgázosító és elektromos kazánok is. Fontos az is, hogy milyen az égéstermék elvezetése, mik a lehetőségek, így választhatunk kéményeset, kémény nélkülit vagy füstcsöves kazánt is. Végül a kazán által produkált teljesítmény, illetve a berendezés elhelyezési lehetőségei is határt szabhatnak a választásnál.

Amennyiben több információt igényelne a kazánok vásárlásával kapcsolatban vagy egyszerűen csak javításra, karbantartásra van szüksége, forduljon hozzánk!


Tudnivalók a zárt égésterű kazánokról

Tudnivalók a zárt égésterű kazánokrólA kazánokat többféle szempont alapján csoportosíthatjuk, az egyik ilyen az égéstér szerint történik, így beszélhetünk zárt vagy nyitott ésgésterű kazánokról. A zárt égésterű kazánok alkalmasak kisebb méretű ingatlanok felfűtésére, hiszen kis helyigénnyel rendelkeznek, de ezen kívül még számos oka van annak, miért kedveltek.

Egy zárt égésterű kazán nem csak kis méretű, de könnyen kezelhető, nem igényel speciális felügyeletet és megbízhatóan automatizálható is. Ezek a típusú kazánok biztonságosságuk mellett a teljesítményükkel is kivívták a megbecsülést. Működésüket nagy hatásfok jellemzi, de mégsem jelentenek számottevő terhelést a környezet számára, könnyen szabályozhatóak, emellett a rájuk jellemző ár-érték arány is ideális.

Azonban a felelőtlen üzemeltetésnek is lehetnek hátulütői, így a megfelelő karbantartás és beszerelés elengedhetetlen ennél a típusnál, mivel ha az égéstermék nincs szakszerűen elvezetve, szénmonoxid szivárgás léphet fel, ami végzetes kimenetelű lehet.

Részletesebb információkért, tanácsokért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!


Mit érdemes tudni az autoklávról?

Mit érdemes tudni az autoklávról?Egyedi kazán beépítését tervezi? Nyomástartó edényt szeretne vásárolni? Hegesztetne, forgácsoltatna, és fontos Önnek a megbízhatóság, precizitás? Amennyiben bármelyik kérdésre igennel válaszolt, honlapunkon a lehető legjobb helyen jár! Cégünk fő profilja az egyedi kazánok, valamint nyomástartó edények gyártása, és célunkul tűztük ki az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztést is, weboldalunkon. Amennyiben szívesen tájékozódna a témában, az alábbiakban a hőkezelő autoklávról olvashat röviden.

Az autokláv nagy nyomáson működő, gőzzel fűtött, zárt tartály formájú berendezés, amelyet főleg a vegyiparban használnak különböző műveleteknél, például oldásnál. A fémkohászatban a timföld előállításának eszköze. Az építőiparban autoklávozásnak nevezik a beton 200 °C-ra történő felmelegítését – ezzel a módszerrel szilárdabb betont lehet kapni. Az egészségügyben továbbá sterilizálásra használják, adott hőfokon és idő alatt az autokláv sikerrel pusztítja el a mikroorganizmusokat.

Amennyiben további kérdései vannak a témában, forduljon hozzánk bizalommal! Szakembereink szívesen állnak a rendelkezésére!


Mit érdemes tudni az autoklávról? 2.rész

Mit érdemes tudni az autoklávról? 2.részAmennyiben Ön az egyedi kazánok gyártásával, beépítésével, hőkezelő technológiákkal kapcsolatban bővítené tudását, ne is keresgéljen tovább, hiszen cégünk sokéves tapasztalattal rendelkezik a területen; szakértelmünket és munkánkat pontosság és megbízhatóság jellemzi, ami itt elengedhetetlenül fontos. Azt már tisztáztuk, mi is az az autokláv, ezúttal kicsit árnyaljuk a képet.

Az utóbbi évtizedben rengeteg technológiai fejlesztés történt a hőkezelés területén, melyeknek nem csak gépészetileg van jelentősége, hanem növelik a biztonságot és a termékek minőségét is. Az egyik ilyen innovációt a kétajtós autoklávok rendszere jelenti, ami hazánkban még nem terjedt el. Ehhez a megtöltött konzervdobozokat egy hidraulikus kocsi berakóban helyezik el szintenként, és a kocsik görgősoron kerülnek az autoklávba hőkezelésre. A módszer jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot.

További újdonságnak számított, hogy a sütő szekrényeknél már a 150-200 °C is elérhető. A füstölő berendezéseket zárt rendszerűvé alakították, ami jelentősen csökkentette a káros anyag kibocsátást, hozzájárulva ehhez a környezet védelméhez.

További információkért a hőkezeléssel kapcsolatban forduljon szakembereinkhez bizalommal!


A kazánkorszerűsítés szempontjai

A kazánkorszerűsítés szempontjaiManapság egy ingatlan korszerűsítéséhez szervesen hozzátartozik a fűtési rendszer modernizációja is, hiszen egy optimális rendszer kiépítése nagy hatással van az ésszerű és takarékos energiahasználatra.

A fűtési rendszer, legyen az kazán, hőszivattyú vagy napelem, szervesen összefügg azzal is, hogy milyen az ingatlan hőszigetelése, illetve, hogy milyen szabályzót és elosztórendszert választunk hozzá. Egyik a másikkal összefügg, egy komplex rendszer szerves része, így a választásnál az egész rendszert kell szemlélnünk, ahelyett, hogy csak az egyes részekre koncentrálnánk.

A fő szempontok közé tartozik a hatékonyság, a hosszú élettartam és a kedvező fogyasztás. Ezeknek a szempontoknak a megvalósulása később megelőlegezi, hogy ne kelljen kazánjavítással vagy idő előtti kazáncserével magas összeget költeni. Hőtermelő rendszerekből választhatunk gázkazánt, hőszivattyút, szilárd tüzelésű kazánt vagy elektromos rendszereket.

Amennyiben további információra lenne szüksége a választáshoz vagy kazánjavításra keres szakembereket, forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe szaktudásunkat!


A kondenzációs kazán tényleg jobban megéri?

A kondenzációs kazán tényleg jobban megéri?A kondenzációs kazánokról régóta ismert tény, hogy a hagyományos, minőségi kazánokhoz képest is jóval magasabb hatásfokkal bírnak. Az arány 90-110% átlagos hatásfok tekintetében. Ezért egy hidegebb fűtési szezonban is jól járhatunk velük, ahelyett hogy a régi kazán javítására költenénk.

A kondenzációs kazánok működésének lényege, hogy az égés során keletkező és magas hőfokon távozó égési gázból képesek visszatartani a meleg egy részét. A hagyományos kazánokkal ellentétben nagyobb mértékben tudják hasznosítani a fűtési energiát és kizárólag a kinti levegőt használják fel. Mindezek fényében elmondható, hogy a kondenzációs kazánok a fűtés során a gáz égetését a fennálló környezeti igényeknek megfelelően alakítják ki.

A kondenzációs kazán abban az esetben jelent okos megoldást, ha az elavult fűtési rendszer korszerűsítését tervezzük, mert elég a régi kazánt lecserélni, a rendszer többi része ideális esetben megmaradhat. Ez jobban megéri, mint kazán szerelésre áldozni. Továbbá kisebb kihasználtság esetén, melegebb időben sem kell majd csalódnunk benne!

Kazán javítással kapcsolatos részletekért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!


Mit érdemes tudni a nyomástartó edényekről? 1. rész

Mit érdemes tudni a nyomástartó edényekről? 1. részAkik kazánokat alkalmaznak a mindennapjaik során, azoknak érdemes tisztában lenniük néhány alapvető fogalommal. Ilyen például a nyomástartó edény, melyről a következőkben rövid összefoglalót olvashat.

A nyomástartó edények olyan szerkezetek, amelyek speciálisan arra lettek megalkotva, hogy az edény környezeténél nagyobb nyomású folyadékot vagy gázt tároljanak benne. Tulajdonképpen egy merev falú tartályról van szó, amely a legritkább esetben található meg önmagában valahol – általánosságban az jellemző, hogy egy nagyobb szerkezet részeként találkozhatunk vele. Kazánok esetében a nyomástartó edény maga a kazándob.

A formájuk változatos lehet, de jobbára olyan henger alakot kapnak, amelynek a két végén kidomborodó lezárás található. Többnyire fémből készülnek, de előfordul műanyag nyomástartó edény is.

Cégünk hivatalos engedéllyel rendelkezik, mely felhatalmaz minket arra, hogy nyomástartó edényeket készítsünk. Amennyiben Önnek is erre a termékre lenne szüksége, forduljon hozzánk!


Mit érdemes tudni a nyomástartó edényekről? 2. rész

Mit érdemes tudni a nyomástartó edényekről? 2. részA nyomástartó edények a történelem során már több változáson is keresztülmentek. Ilyen például az is, hogy míg a 19. században az összetételeknél főleg szegecseket használtak, addig ma már szinte kizárólag hegesztést alkalmaznak a köpeny különböző részeinek összekapcsolására.

Mivel a nyomástartó edények túlnyomás esetén könnyen veszélyessé válhatnak, ezért komoly szabályozás van érvényben arra vonatkozóan, hogy kik és milyen eszközökkel állíthatják elő őket. Olyannyira fontos a szakszerű gyártás, hogy azt állami ellenőrzés mellett lehet csupán végezni.

Mi pontosan tisztában vagyunk vele, mi kell ahhoz, hogy egy nyomástartó edény hosszú távon is biztonságos lehessen és megfeleljen minden követelménynek. Cégünknek mind a gyártáshoz, mind a karbantartáshoz megvan a hivatalos engedélye, így ha ránk bízza a nyomástartó edényekkel kapcsolatos munkákat, akkor nincs miért aggódnia!

Felkeltette ajánlatunk az érdeklődését? Keressen minket elérhetőségeinken, kollegáink várják jelentkezését!


Fontos tanácsok a kazánok karbantartásához – 1. rész

Fontos tanácsok a kazánok karbantartásához - 1. részA téli hónapok alatt létfontosságú, hogy a kazán megfelelően működve biztosítsa otthonunk melegét, és ennek feltétele a kazán időközönkénti ellenőrzése és karbantartása – ezért is gyűjtöttük össze azokat a tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadni a kazán biztonságos működésének érdekében.

Minden évben javasolt a kazán karbantartási munkálatait elvégeztetni egy szakemberrel. Természetesen jogosan merül fel a kérdés a tulajdonosok részéről, hogyha egy hosszútávon jól teljesítő berendezéssel rendelkeznek, akkor erre a gyakoriságra mi szükség is van? A válasz egyszerű, hiszen a kazán is ugyanolyan könnyedén meghibásodhat, mint minden más használati eszköz, így a biztonságunk érdekében elengedhetetlen a szervizelése, a karbantartás során, pedig a veszélyt jelentő hibákat könnyedén ki lehet szűrni.

Ha Ön egy megbízható, tapasztalt céget szeretne a karbantartási munkálatok elvégzésére, akkor ne keressen tovább, és mihamarabb vegye fel velünk a kapcsolatot!


A kazánok karbantartásának menete – 2. rész

A kazánok karbantartásának menete - 2. részA kazán karbantartása során számos tényezőre kell figyelnünk, hogy megnövelhessük az élettartamát:

 • Az égőtér és a hőcserélő tisztítását, továbbá az elektródák, a gázszelep, a ventilátor és a szivattyú állapotát kell elsőként felmérnünk. Ha ezek közül valamelyik nincs megfelelő állapotban, akkor annak javítása, cseréje elengedhetetlen.
 • A füstgáz elvezető helyzetét is meg kell vizsgálnunk, hogy meggyőződjünk, nincs-e bármiféle elzáródás, illetve tömődés. Ennek egyik lényegi szempontja, hogy a füst mindig hiánytalanul, a kéményen keresztül távozhasson el.

Az alábbiakban felsorolt feladtok nagy körültekintést és szakértelmet igényelnek, ahhoz pedig, hogy biztosítsuk otthonunk melegét és családunk biztonságát, elengedhetetlen, hogy a kazán karbantartását és javítását egy tapasztalt, felkészült szakember végezze el.

A kazán karbantartását nem érdemes halogatni, és ezért is praktikus mielőbb felmérni az állapotát, hogy a lehetséges javítási feladatok mihamarabb megtörténhessenek!


Kondenzációs kontra hagyományos kazán

Kondenzációs kontra hagyományos kazánAki kazánt szeretne otthonába, nem árt ha tisztában van a működési elvekkel. Ha ismerjük a kazán működését, nem érhet minket nagy meglepetés egy meghibásodás esetén. Ha probléma merül fel, akár arra is tudunk következtetni, hogy milyen munkálatokra számíthatunk a kazán javítása terén.

A kondenzációs kazán működési mechanizmusával kapcsolatos legfontosabb tudnivaló, hogy az égéstermék a kazán belsejében lehűl maximum 50 °C-ra.  A hagyományos kazánok esetében ez a hőmérséklet 90 °C-ra tehető. Ha az égéstermék alacsonyabb, akkor a kondenzátum már a készülék belsejében kicsapódik és a plusz hőenergiát leadja. Ennek a működési folyamatnak a hátterében a belső hőcserélő áll, melynek köszönhetően akár 20 százalékban megnövelhető a hatásfok.

A kondenzáció nem minden esetben jön létre. Ha rendkívül nagy teljesítménnyel fűt a kazán, az égéstermék hőmérséklete annyira magas lesz, hogy nem tud lecsapódni a pára a kazánon belül.  Ilyen esetben a kondenzációs kazán hagyományos kazánként működik.

Ha kazánjavításra van szüksége, vagy új berendezést szeretne, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! Ne feledje, a kazán javítása minden esetben szakembert igényel!


A kondenzáció elve

A kondenzáció elveA kondenzációs kazánok már több, mint 30 éve piacon vannak, egyre több háztartásban vannak jelen, ám sajnos ezek esetében is előfordulhat, hogy kazánjavításra van szükség.

A kondenzációs kazán alkalmazásánál érdemes minél nagyobb hő leadó felületre törekedni, ideális megoldás a padlófűtés vagy a radiátoros fűtés esetében használatos termosztát használata, ami érzékeli a külső hőmérsékletet.

Hogyan is ellenőrizhető a kondenzáció? Egyszerű módon megbizonyosodhatunk arról, hogy a kazán megfelelően működik. Ha a kazán alatti elvezető csövön a kondenzvíz folyamatosan csöpög, akkor megnyugodhatunk, kiválóan működik a kazán. Ügyeljen arra, hogy egy vödör nem elegendő, hiszen néhány óra alatt megtelik. Ha a pincében van a kondenzációs kazán, akkor a kondenzátum elvezetése nehézkessé válhat, ilyen esetben ajánlatos az erre a célra kialakított speciális szivattyú.

Cserén, esetleg új kazán beszerzésén gondolkodik? Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot! Bátran keressen fel minket, képzett szakemberek állnak rendelkezésére a kazánjavítás terén is!


Bővebben a hosszmarásról – 1. rész

Bővebben a hosszmarásról – 1. részA forgácsolás sokoldalú tevékenység, amely rengeteg különféle módszert foglal magába, melyekkel változatos szerszámok és alkatrészek hozhatók létre. Ezeknek a segítségével lehetőség van arra, hogy minél szélesebb körben használható eszközök jöjjenek létre, melyek nem csak funkciójuk terén optimálisan elkészített darabok, hanem mindemellett tartósak is.

Ezek közül a módszerek közül az egyik nem más, mint a hosszmarás. A következőkben erről a mechanizmusról szeretnénk egy rövid összefoglalót nyújtani azok kedvéért, akik még csak ismerkednek a szakmával.

A hosszmarás, mint már fentebb is említettük, a forgácsolás egyik ágazata. Elsősorban sík felületek megmunkálására használják, és több típusa létezik, ezek a palástmarás és a homlokmarás.

Mindemellett fontos tudni, hogy ebben az esetben a főmozgást mindig a marószerszám végzi, a munkadarab csak mellékmozgásokat végez, de ezt sem törvényszerűen.

Szeretne Ön is többet megtudni a hosszmarásról? Tájékozódjon weboldalunkon, vagy bátran vegye fel velünk a kapcsolatot szolgáltatásainkért!


Bővebben a hosszmarásról – 2. rész

Bővebben a hosszmarásról – 2. részA hosszmarásnak több típusa létezik. Ezekkel azért érdemes tisztában lenni megrendelőként is, hogy megérthessük, miben különböznek egymástól a módszerek.

A hosszmarási módok közül az egyik nem más, mint palástmarás. Akkor beszélünk erről a típusú marásról, amikor a maró tengely a megmunkált felülettel párhuzamos. Mivel ez további variációs lehetőségeket rejt magában, ezért újabb két típusra lehet felosztani, melyek az ellenirányú palástmarás és egyenirányú palástmarás. A kettő között lévő különbség könnyedén megjegyezhető: az előbbinél az eltolás iránya ellentétes a maró forgásirányával, míg az utóbbi esetben megegyezik azzal.

Ezeken felül létezik még a homlokmarás, amely esetben a maró merőleges a megmunkált felületre. A legnagyobb teljesítményt ezzel a módszerrel lehet elérni, és ebből fakadóan ez a legközkedveltebb is.

Önnek is hosszmarásra lenne szüksége alkatrészei, eszközei előállításához? Mi segítünk! Hívjon minket bizalommal felmerülő szakmai kérdéseivel!


A nyílt égéstér és a szén-monoxid kapcsolata

A nyílt égéstér és a szén-monoxid kapcsolataA kazánok optimális működése nem csupán a hatékonyság, hanem a biztonság tekintetében is rendkívül fontos, ezért mindig érdemes szakszerű kazán javítás mellett dönteni, ha a megszokottól eltérő jeleket tapasztalunk.

A kazánokat megkülönböztethetjük légellátásuk alapján is, így zárt és nyílt égésterű csoportokra oszthatjuk őket. A nyílt égéstérhez nagy mennyiségű levegő szükséges, így az ilyen működési elvvel rendelkező kazánokat csak olyan környezetbe ajánlott telepíteni, ahol kielégítő a légellátás és nem fogy el a levegő, különben az balesetekhez vezethet.

Ahhoz, hogy a kazán működése kifogástalan legyen, fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük, minden megfelelően működik-e, a kazán és a kémény egyaránt. A füstcső és a kémény paraméterei, illetve a füstgáz hőmérséklete, a helyiség levegő ellátása és a légköri viszonyok mind olyan tényezők, amelyek erőteljesen befolyásolják a füstgáz akadálytalan távozását. Kiemelten kell ügyelni arra, hogy a kémény és a kazán is hozzájárulhasson a nyílt égéstér biztonságos működéséhez.

Amennyiben hibát észlel, vagy rendellenes működésre gyanakszik, bátran keressen fel minket és bízza profikra a kazán javítását!


A kondenzációs kazán jellemző tulajdonságairól

A kondenzációs kazán jellemző tulajdonságairólA kondenzációs kazánok több szempontból is különböznek a hagyományos kazánoktól. Először is földgázzal működnek, ami lényegesen nagyobb hatásfokot és teljesítményt eredményez, ezenfelül energiahatékonyabbak és olcsóbbak is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy környezetbarát energiafogyasztást tesznek lehetővé.

Ezek miatt a pozitív tulajdonságok miatt a kondenzációs kazán kifejezetten jó választás felújítás, korszerűsítés esetén. Hosszú távon előnyös az efféle kazáncsere, ahelyett, hogy a régi kazán javításába ölnénk rengeteg pénzt, energiát és bosszúságot.

A kondenzációs kazánok nem csupán takarékosak és környezetbarátok, de a használatuk biztonságos is, mivel zárt égéstérrel működnek. Így nem történhet meg, hogy például szén-monoxid kerül a levegőbe a működésük során és mivel szinte mindent eléget, így a káros anyag kibocsátása is minimális.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és tudjon meg mindent az Önt érdeklő berendezésekről és működésükről, a kazán javítás lehetőségeiről!


Az egyedi tervezésű nyomástartó edények jellemzői – 1. rész

Az egyedi tervezésű nyomástartó edények jellemzői - 1. részSzeretné kicserélni régi, nem megfelelően működő nyomástartó edényét, esetleg most tervezi annak beépítését? Ha a válasz igen, akkor garantáltan a legjobb helyen jár, hiszen cégünk hosszú évek tapasztalatával tervez nyomástartó edényeket. Tapasztalatunknak és szakértelmünknek köszönhetően az Ön igényeihez mérten akár egyedi tervezésű kivitelt is megvalósítunk.

Mindenekelőtt azonban érdemes némi információval szolgálnunk, hogy az ismeretek pontosan a helyükre kerüljenek. Mik is pontosan a nyomástartó edények?

Merev fallal rendelkező szerkezetek, melyek általában olyan berendezések részét képezik, mint a kazándobok, vagy gáztartályok. A nyomástartó edények fő funkciója, hogy nagy nyomású gázt vagy folyadékot biztonságosan tárolhassanak bennük. Többnyire forgótest alakúak, amelyek közül a leggyakoribb a hengeres kialakítású forma.

Ha Ön is szakszerűen kivitelezett, egyedi nyomástartó edényt szeretne használni, bátran lépjen velünk kapcsolatba!


Az egyedi tervezésű nyomástartó edények jellemzői – 2. rész

Az egyedi tervezésű nyomástartó edények jellemzői - 2. részMár részletesen kitértünk az egyedi tervezésű nyomástartó edények jellemzőire, melynek okán részleteztük annak funkcióját és kialakítását. Az alábbiakban a szerkezetek anyagminőségével kapcsolatos tudnivalókat összegezzük.

A nyomástartó edények alapanyaga általában nehéz fém, vagyis ötvözött acél vagy szénacél. Érdekesség, hogy bizonyos esetekben azonban könnyű fémből, sőt még műanyagból is készülnek egyes típusok, az igényeknek és a környezet sajátosságainak megfelelően.

Ha nyomástartó edényt szeretne terveztetni, fontos tisztában lenni azzal, hogy kizárólag olyan szakemberekhez érdemes fordulni, akik megfelelő szakértelemmel rendelkeznek, hiszen veszélyes üzemi berendezésekről van szó, ahol a kiváló alapanyagok és a korszerű technika nélkülözhetetlen.

Ha Ön is profin kivitelezett nyomástartó edényeket szeretne alkalmazni, vegye igénybe cégünk szolgáltatását, hiszen tapasztalatunk és szakértelmünk révén garantáltan a legmagasabb szakmai nívót képviseljük!


Az esztergálás története

Az esztergálás történeteAz esztergálás olyan forgó főmozgású forgácsoló eljárás, melyet főképp forgástestek megmunkálására szokás alkalmazni. Az előtolás iránya szerint hosszesztergálást és síkesztergálást különböztetünk meg. Lássuk, hogyan is alakult ki az esztergálás!

Időszámításunk előtt háromezer évvel a Közel-Keleten jelentek meg az esztergagépek ősei, melyek faesztergálásra voltak alkalmasak. Később a rómaiak már köveket és egyes bronztárgyakat is ezzel a szerkezettel formáltak, majd a korábbi eljárást lábhajtásos esztergapaddal helyettesítették. Ezeket a korai, emberi erő hajtotta gépeket később gőzzel működtették, ezt követően felváltotta őket a villamos energiával működtetett transzmissziós-, majd egyedi hajtású esztergagép.

A számítógépek megjelenése jelentette a legnagyobb fejlődést, és ezzel együtt a Numerical Control, avagy az NC technológia megjelenése, mely az automatizálás igazán nagy mérföldköve volt. Ezt követte a mikroszámítógépek megjelenésével a CNC gép, vagyis Computer Numerical Control, a digitális számítógéppel vezértelt szerszámgép, mely napjainkig alkalmazott gépkonstrukció.

Ha a legkorszerűbb technológiát keresi, forduljon hozzánk bizalommal esztergálással kapcsolatban!


A hegesztés története

A hegesztés történeteA hegesztés technológiáját leggyakrabban fémek között nem oldható kötések létrehozására használjuk. A különböző fémeknek eltérőek a hegeszthetőségi tulajdonságai, így a rájuk alkalmazható hegesztési technológiák is különbözőek. A hegesztés során az anyagokat hővel, nyomással vagy a kettő kombinációjával egyesítjük oly módon, hogy a munkadarabok között oldhatatlan, fémes, kohéziós kapcsolat jön létre.

Hogyan alakult ki a hegesztés?

A hegesztés fejlődése időszámításunk előtt 3-4 ezer évvel, a fémek felfedezésével indult. Ekkor már használták az aranyat és a rezet, így rájöttek arra is, hogy a két fémdarab olvasztással összeilleszthető. Az ötvözés és a kovácsmesterség a középkorra érte el az adott eszközökkel kivitelezhető maximális fejlettségi szintet. A villamos áram feltalálásával a 19. században a hegesztés is széles körben elterjedté vált.

Cégünk ömlesztő és felrakó hegesztést is vállal! A ránk bízott munkákat pedig kizárólag az MSZ EN 287-1 szabvány szerint, minősített hegesztőink végzik! Válasszon minket, ha profi hegesztőre van szüksége!


A kondenzációs kazántechnikáról bővebben

A kondenzációs kazántechnikáról bővebbenA kondenzációs kazánok 1978-ban jelentek meg a piacon. Ezeket a magas színvonalú, minőségi berendezéseket a Remeha gyár kezdte elsőként előállítani. A kazánok e legújabb generációja több szempontból is innovációt jelentett a kazántechnikában.

Az új kondenzációs kazán hatékonyabb, takarékosabb és zárt égésterű fűtési rendszer. Egy ilyen kazán működtetésével nagyobb hatásfokú teljesítmény valósítható meg, ráadásul lényegesen alacsonyabb költségekkel. Alacsonyabb energiafogyasztás, környezetbarát működés, kis költségek, ezek a tulajdonságai a leggazdaságosabb, leghatékonyabb kazán típusok egyikének.

A kondenzációs kazán zárt égésterű, vagyis saját külső levegő ellátással rendelkezik. A forró füstgázban lévő vízgőz lecsapódik, és az ebben rejlő energiát is képes felhasználni a kazán a fűtéshez, miközben nem kell tartani a zárt térbe jutó mérgező gázoktól sem. A kondenzációs technikával nagyobb hatásfok, nagyobb biztonság és gazdaságosabb működés jár.

Ha felkeltettük érdeklődését, bátran keressen fel minket, és tájékozódjon a kazánjavítás részleteiről!


Kazáncsere és néhány hasznos tanács

Kazáncsere és néhány hasznos tanácsMilyen esetben van arra szükség, hogy egy kazánt új modellre cseréljünk? Az egyik legkézenfekvőbb ok a cserére az, amikor a régi berendezés már kiszolgálta az idejét, csak a gond van vele, sokat kell költeni a karbantartásra és a rendszeres kazánjavításra. A másik ok lehet a korszerűsítés. Mindkét esetben egy jobb, nagyobb hatásfokú és energiatakarékosabb fűtési rendszert érdemes választani, ami hosszú távon többszörösen is behozza az árát.

Az új kazán kiválasztásánál el kell dönteni, hogy nyílt vagy zárt égésterű modellt szeretnénk. Jó tudni, hogy a zárt égésterű kazánok, mint amilyen például a kondenzációs kazán is, sokkal biztonságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Az új kazán kiválasztásánál nagy súllyal esnek a latba a következő tényezők: hatásfok, szabályozás, szervizelhetőség és túlzás nélkül állítható, hogy a kondenzációs kazán verhetetlen mindegyikben.

Keressen fel minket bizalommal, és tudjon meg többet a kazánjavítás lehetőségeiről, hogy valóban jól dönthessen a kazáncserét illetően!


A hegesztési munkálatok a nyomástartó edények esetében

nyomástartó edényA nyomástartó edényekkel a mindennapokban is találkozhatunk, hiszen a fürdőszobai bojler is egy zárt, merev falú edény. Felhasználásuk azonban az iparban is jelentős méreteket ölt, ott azonban már sokkal nagyobb méretű tartályokról beszélhetünk (térfogatuk a néhány litertől kezdve, több ezer m³-ig is terjedhet).

A nyomástartó edények feladata, hogy a nagy nyomású folyadékokat és gázokat tárolják, ebből kifolyólag számtalan igénybevételnek kell megfelelniük, legyen szó szélsőségesen magas hőmérsékletről, nagy üzemi nyomásról vagy mérgező, maró, tűz- és robbanásveszélyes töltetekről. Ezért is a gyártásuk, átalakításuk, javításuk, illetve üzemeltetésük a szükséges engedélyekkel és szigorú kritériumok teljesítésével lehetséges csak. A nyomástartó edények esetében a hűtés rendkívül fontos feladat, ezért külső köpenyt rögzítenek rájuk, aminek a csatlakoztatását általában hegesztéssel végzik el. A nyomástartó edényeken továbbá hegesztés által varratokat készítenek.

Ha nyomástartó edény javítását, készítését szeretné kilátásba helyezni, esetleg ipari hegesztési munkálatokra keres egy megbízható céget, akkor bátran keressen bennünket elérhetőségeinken!


A hegesztés alapelve

hegesztésMindig is érdekelte, hogy mi a szakszerűen végzett hegesztés menete? Íme, a legfontosabb információk!

A hegesztés egy olyan technológia, melyet a leggyakoribb esetben fémek megmunkálása során alkalmaznak, vagyis a fémek közötti oldhatatlan kötések létrehozására.

A kapcsolat létrejöhet ömlesztő, valamint sajtoló hegesztéssel. Az ömlesztő hegesztés esetében az alapanyagoknak a kötés helyével szomszédos kis részét közös fémfürdővé olvasztják, és a keletkezett hegfürdőt a kötést áthidaló varrattá dermesztik. Sajtoló hegesztéskor a szerkezeti elemek közötti molekuláris kapcsolatot erőhatással létesítik anélkül, hogy az alapanyagokat megömlesztenék.

Természetesen a fémek között is különböző fajtákat különböztethetünk meg, így a hegesztési tulajdonságok is változóak és eltérő technológiákról beszélhetünk.

Cégünknek több évtizedes tapasztalata van az ipari hegesztéssel kapcsolatosan, ha bővebb tájékoztatást szeretne megtudni tevékenységünkről, bátran keressen minket a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink valamelyikén!


Hegesztési eljárások: a felrakó hegesztés

Hegesztési eljárások: a felrakó hegesztésA felrakó hegesztés egy sokoldalú hegesztési eljárás, hiszen több problémát is meg lehet oldani alkalmazásával. Ilyen probléma lehet például a különböző, nagy igénybevételnek kitett alkatrészek méretcsökkenése, törése, de a felrakó hegesztés alkalmas felület javításra vagy éppen felület pótlására is.

Ennek az eljárásnak több előnye is van. Az egyik az egyszerűség, hiszen nem kell új alkatrészt keresni, rendelni és leszállíttatni, hanem egy kis munkával ki lehet javítani azt. Ebből következik, hogy költséghatékony megoldás is, nem kell egy teljesen új munkadarabot vásárolni.

Az eljárás során célszerű előmelegítést alkalmazni, majd a végleges hőmérsékletet aszerint kell beállítani, hogy milyen a megmunkálandó anyag, illetve a felvinni kívánt réteg minősége. Érdemes utólagos hőkezelést is alkalmazni, mert ez csak megerősíti és fokozza a hegesztés tartósságát.

Bátran forduljon hozzánk hegesztéssel kapcsolatos megbízások esetén is, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!


Hegesztési eljárások: az ömlesztő hegesztés

Hegesztési eljárások: az ömlesztő hegesztésA hegesztési eljárásokat három fő csoportba sorolhatjuk, ez alapján megkülönböztetünk hidegsajtoló, melegsajtoló és ömlesztő eljárást.

Az ömlesztő eljárás sikerességéhez megfelelő energiasűrűségű hőforrás szükséges, amivel lehetőség nyílik az anyagokat ömleszteni. A hőforrás többféle típusú lehet, így például az éghető gáz és az oxigén égéshője, de a plazmaív, a sugárenergia, a salakellenállás miatt keletkezett Joule-hő vagy a villamosív égéshője is mind alkalmas az ömlesztő hegesztés hőforrásának.

A hőforrás szerepe, hogy felhevítse a munkadarabokat és a hegesztőanyagot is. A két összeolvasztandó anyagot a kijelölt kötés helyén megolvasztják, amelyek aztán megolvadva összekeverednek, és végül megszilárdulnak. Mindeközben a varratanyag kikristályosodik. Részben gépesített hegesztésről van szó, ahol a hegesztés egyik fő mozgását gépesítik.

Keressen minket bizalommal, és érdeklődjön tevékenységeink részleteiről, hogy az Ön vállalkozásánál is gördülékenyebb legyen a munkavégzés!


Tudnivalók az ipari kazánok karbantartásáról – I. rész

Tudnivalók az ipari kazánok karbantartásáról – I. részBeköszöntött a télies időjárás, így mindinkább aktuálissá válik a kazánok felülvizsgálása, karbantartása és javítása! Az ipari kazánok esetében különösen fontos a rendszeres karbantartás, hiszen számtalan berendezés és ember épsége múlhat a megfelelő működésükön. A régebbi típusú ipari kazánok esetében több meghibásodási opció is felmerülhet, de a legsűrűbben előforduló az a vízkövesedés által okozott lerakódás.

Mivel Magyarországon különösen nagy gondot jelent a kemény víz, így a hazánkban alkalmazott ipari kazánok esetében is komoly veszélyt jelenthetnek a vízkövesedésből származó problémák:

 • Teljesítmény csökkenés – A lerakódások által okozott áramlás fennakadás az ipari kazán teljesítményének romlásához vezethet, mely hosszabb távon még súlyosabb meghibásodásokhoz vezethet.
 • Mechanikus meghibásodás – A vízkőlerakódás hosszú távon a fontosabb alkatrészek meghibásodásához vezethet.

Ez a veszély minden ipari kazán esetében fennáll, azonban a régebbi típusoknál fokozottan jelen lehet!


Tudnivalók az ipari kazánok karbantartásáról – II. rész

Tudnivalók az ipari kazánok karbantartásáról – II. részMivel a vízkövesedés komoly problémákhoz vezethet az ipari kazánok esetében, ezért a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. A vízkőlerakódások megszüntetése jóval költséghatékonyabb megoldást kínál, mint az ebből származó mechanikai meghibásodások kiküszöbölése! Fontos azonban tisztában lenni azzal is, miként észlelhetjük időben a problémát ipari kazánok esetében.

Ha a rendszeres felülvizsgálás nem mutatja jelét a vízkőlerakódásnak, azonban a kazán teljesítménye csökken, illetve zaj társul hozzá, joggal feltételezhetjük, hogy lerakódás áll a háttérben.

Az ipari kazánok, akár régebbi, akár újabb kialakításokról van szó, érzékeny szerkezetek, így azok tisztítását és karbantartását mindig szakképzett emberekre kell bízni! Ha vízkőlerakódásra gyanakszunk, esetleg más meghibásodás áll fenn, mindenképpen forduljunk azonnal szakemberekhez.

Egy ipari kazán esetében a késlekedés súlyos költségekhez vezethet, tehát, ha Ön vagy munkatársai bármilyen hibát észlelnek, keressen minket bizalommal!


A szén-monoxid mérgezés: Ön veszélyben van?

A szén-monoxid mérgezés: Ön veszélyben van?A szén-monoxidot nem véletlenül nevezik néma gyilkosnak. Észrevétlenül okoz végzetes kimenetelű baleseteket, pedig egyszerűen elkerülhető lenne, hogy ez a mérgező gáz a légtérbe jusson és ott kifejtse hatását. A gázmérgezés lehetősége nem a kazán típusától függ, hanem inkább annak állapotától, használatának mikéntjétől.  Sosem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire fontos a kazánok rendszeres karbantartása, a hibák észlelése esetén az azonnali kazán javítás megszervezése.

A szén-monoxid szivárgás kialakulásának számos oka lehet. Az egyik a régi, elöregedett, szabályos használatra már alkalmatlan gázkészülék. A másik a jó állapotban lévő, de karbantartás szempontjából elhanyagolt kazán, de az is gondot okozhat, ha a nem feltétlenül hozzáértő tulajdonosok úgy gondolják, hogy be tudják állítani a berendezést. Különösen oda kell figyelni a kazán állapotán kívül arra is, hogy mivel fűtünk, milyen tüzelőanyag kerül a fűtési rendszerbe és arra is, hogyan van megoldva a szellőzés, a káros anyagok elvezetése. Amennyiben ezekre figyelünk, a kazán nem okoz életveszélyt és a szénmonoxid szivárgás megelőzhető.

Ipari kazán karbantartásért, illetve kazán javításért hívjon minket bizalommal!


A szén-monoxid mérgezés: Működés és tünetek

A szén-monoxid mérgezés: Működés és tünetekA szén-monoxid, ahogyan az a nevében is benne van a szénvegyületek tökéletlen égése során képződik. Nem csupán a tüzelőberendezések révén, de a belső égésű motorokban is képes kialakulni. A Co2 molekuláiban szénatom kötődik kovalens kötéssel egy oxigénatomhoz. Könnyen lép reakcióba fémekkel éppen emiatt olyan veszélyes. A vér is tartalmaz fémeket, a hemoglobin ugyanis vasatomokat tartalmaz, ami a Co2-vel összetalálkozva szénmonoxid-hemoglobint alkot. Egy hibásan működő ipari kazán elég ahhoz, hogy szén-monoxid képződjön, azt belélegezve pedig létrejöjjön a gázmérgezés.

Miért olyan veszélyes belélegezni ezt a színtelen, szagtalan, könnyű gázt? A molekulák erősebben kötődnek a vörösvértestekhez, és mintegy kiszorítják az oxigént a vérből és oxigénhiányos állapotot idéz elő a szervezetben.

Létfontosságú, hogy a működésben lévő kazánokat rendszeresen karbantartsák, ellenőrizzék a fűtési szezon előtt és a szükséges kazán javítást elvégezzék a szakemberek. Máskülönben könnyen észlelhetünk az influenzához hasonló tüneteket, szédülést, fejfájást, álmosságot, tudatzavart, hányingert, végül ájulást.

Kerülje el a gázmérgezést, hívjon szakembert a kazán javításhoz!


Tudjon meg mindent a kazánok gyakori hibáiról!

Tudjon meg mindent a kazánok gyakori hibáiról!Napjainkban sokak háztartásában, valamint ipari területeken is található kazán, hiszen számos előnnyel bír. Ám sajnos ez a berendezésünk is meghibásodhat, erre utalhatnak jelek, melyekre figyeljünk, és még időben kérjük szakértők segítségét!

A jobbik eset, ha a kazán javítást a fűtésszezon utánra tudjuk időzíteni, de, ha mégsem, akkor sem kell aggódni, mert a megfelelő szakember rövid időn belül orvosolja a hibákat. Mivel különböző kazánok léteznek a háztartásokban, ipari létesítményekben, funkciójukhoz mérten kell felismernünk a hibákat. Okozhat problémát a rossz termosztát és a szivattyú is, de ha a berendezésekkel kapcsolatban mindent rendben találunk, akkor a fűtőtestek miatt is keletkezhetett hiba a rendszerben, vagyis levegő kerülhetett bele.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy a kazán javítást csakis hozzáértőre bízzuk, mivel egy összetett berendezés, elég, ha mi, használók, csak a hibát észleljük, és segítséget hívunk! Ha kazán javításra van szüksége a következő fűtésszezon előtt, keressen minket bizalommal!


A hegesztési eljárások csoportosítása

A hegesztési eljárások csoportosításaA hegesztés lényege, hogy hővel és nyomással lehetővé válik két vagy akár több, általában fémből készült munkadarab egyesítése. Hegeszteni többféle géppel, különféle eljárásokkal lehet a céloknak és körülményeknek megfelelően. Energiaforrás szerint többféle hegesztést is meg tudunk különböztetni.

 • A termelődő hővel történő hegesztés termokémiai eljárás elvén működik és kémiai reakció révén jön létre. A hő megolvasztja az anyagot, ezáltal össze is olvasztja a két munkaanyagot. Ilyen hegesztés a gázhegesztés vagy az aluminotermikus hegesztés.
 • A hegesztéshez szükséges hő származhat mechanikai energia felhasználásából is. Ide tartozik a hidegsajtoló, az ultrahangos vagy a robbantásos hegesztés
 • A hegesztés hője termelődhet ellenállásos hőből, ami azt jelenti, hogy érintkezési ellenállás útján termelődik. Ilyen típusú hegesztés a tompa hegesztés, vonalhegesztés vagy a fóliás hegesztés.
 • Végül a hegesztés hőforrása lehet elektronsugár vagy lézersugár is az ömlesztőhegesztések esetében.

Bővebben érdeklődik szolgáltatásaink részletei iránt? Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot hegesztést érintő kérdéseivel is!


Kazánok javítása jó áron!

Kazánok javítása jó áron!A kényelmes, modern ingatlan elengedhetetlen része a meleg víz és télen a megfelelő fűtés. Sokan kazánnal oldják meg ezt a problémát, mely rendszeres ellenőrzéssel és megfelelő karbantartással hosszú évekig képes ellátni feladatát. Azonban így is előfordulhatnak meghibásodások, melyek javítási költsége esetenként nagyon magas is lehet.

Ha a tél közepén romlik el a kazán, a legfontosabb a probléma minél gyorsabb, szakszerű elhárítása. Szakembereink kis- és nagy teljesítményű kazánok, vagy akár ipari kazánok javítását is elvégzik! Cégünknek nem csak a munka minősége, de ügyfeleink elégedettsége is fontos. Mivel több éves tapasztalattal rendelkezünk kazánok javítása, építése és telepítése terén, ezért a kazánok szerelését a lehető legjobb áron és a legmagasabb minőségben végezzük!

Amennyiben profi, gyors és jó áron elvégzett kazán szerelésre vagy karbantartásra van szüksége, keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken! Ha kazánok javítása jó áron, akkor Minikalor Kft.!


Kazánjavítás a hideg beállta előtt!

Kazánjavítás a hideg beállta előtt!Már csak egy hónap választ el minket a hivatalos fűtésszezon kezdetétől, így most minden a fűtőberendezések körül forog. Ebben az időszakban a szakemberek rendkívül elfoglaltak, hiszen minden ügyfél azt szeretné, hogy fűtésrendszere készen álljon a hideg hónapokra.

Ha már a tavalyi fűtésszezon végén hibát észlelt berendezésével kapcsolatban, ne hanyagolja el a problémát, kezdje megbízható készülékkel a szezont, vegye igénybe kazánjavítás szolgáltatásunkat!

A kazánjavítás terén kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek, ennek köszönhetően ismerik a fűtőberendezések tipikus hibáit, így biztos lehet abban, hogy minőségi szolgáltatás keretein belül gyorsan és hatékonyan elhárítjuk a hibát!

Nemcsak a hideg elleni védelem miatt fontos a kazánjavítás, ipari környezetben elsősorban a folyamatok hatékonysága és a biztonságos körülmények miatt, hiszen egy rosszul működő készülék leálláshoz vezethet, vagy akár életveszélyes helyzeteket is okozhat. Mihamarabb bízza szakemberekre a berendezés hibájának megszüntetését!

Bátran keressen fel minket ipari kazán javítása kapcsán!


Hogyan előzze meg a kazánjavítást?

Hogyan előzze meg a kazánjavítást?Amikor egy kazán meghibásodik, tönkremegy, és ki kell cserélni azt egy újra, nem árt elgondolkodni azon, hogy vajon csinálhattuk-e volna jobban, lehetett-e volna másképp? Amennyiben nem vagyunk biztosak a válaszban, legközelebb érdemes szakember véleményét kikérni a kazánjavításnál.

Sok esetben a rosszul megválasztott  cég munkája az, aminek a kellemetlen élményt köszönhetjük, de az is gyakori, hogy maguk a tulajdonosok, vagy az üzemeltetők hanyagolják el a kazán karbantartását. Pedig ez utóbbival nem csak egy új kazánt spórolunk, de sok pénzt is. Ugyanazt a kazánt tovább használhatjuk, és jobb hatékonysággal üzemeltethetjük.

A kazánkarbantartás hogyan előzi meg a felesleges kazánjavításokat? Rendszeresen vízkőtleníti az egész rendszert, ellenőrzi az alkatrészeket, beállítja a működést, megtisztítja a kritikus részeket. Az eredmény: kevesebb gond, jobban működő kazán.

Keressen fel minket bizalommal elérhetőségeinken, és cégünk közreműködésével ipari kazánja sokkal tovább fog működni, Ön pedig megspórolhatja a kazán javítását, cseréjét!


Az ipari kazán helyszíni javítását is vállaljuk!

Az ipari kazán helyszíni javítását is vállaljuk!Gond történt az ipari kazánnal? Ezek a berendezések általában megbízható, nagy teljesítményű, hatékony munkát végző szerkezetek, amikben meg lehet bízni. Kivéve, amikor valamilyen okból felmondják a szolgálatot. Ebben nincsen semmi meglepő, az ipari kazánok is csak berendezések, és a berendezések néha elromlanak.

Forduljon hozzánk bizalommal, és mi megjavítjuk elromlott ipari kazánját, és gondoskodunk arról, hogy a javítás ne vegyen igénybe a kelleténél több időt. Alkalmazkodunk a körülményekhez, és ha az a legjobb lehetőség, akkor vállaljuk a helyszíni javítást is! Az ipari kazánok helyszíni javítására akkor lehet szükség, ha gyorsan kell dolgozni és szorít az idő, de akkor is ésszerű döntés lehet, ha az ipari kazán méretéből adódóan nem megoldható a műhelybe történő szállítása.

A honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken megtalál minket, ha szüksége van megbízható szakemberekre az ipari kazán javításához! Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szüksége van ránk!


Tudjon meg többet a nyomástartó edényekről!

Tudjon meg többet a nyomástartó edényekről! Sokak számára nem ismeretlen a nyomástartó edények fogalma, azonban az emberek többsége igazából még csak most hall először róluk. A nyomástartó edények rendkívül fontos szerepet töltenek be a különböző, környezetüknél nagyobb nyomású folyadékok, vagy gázok tárolása terén.

A nyomástartó edények anyaga általában fém, leggyakrabban pedig szén-, vagy ötvözött acél, de készülnek tartályok könnyűfémekből, műanyagokból is. Mindez attól függ, hogy később milyen anyagokat tárolnak bennük. Ha a nyomástartó edények egy rendszer részeként energiatárolást végeznek, akkor puffer tartályról, vagy hidraulikus tárolóról lehet beszélni, emellett fontos tudnivaló, hogy a tartályok szinte minden esetben tárolási feladatot látnak el, még akkor is, ha nem egy rendszerhez tartoznak, például ivóvíztároló szerepet is betölthetnek.

A nyomástartó edények veszélyes üzemű berendezések, ezért a korábban bekövetkező balesetek miatt a tervezésük, gyártásuk, üzembe helyezésük és üzemeltetésük szigorú szabványok szerint történik, független szervek rendszeres ellenőrzése mellett.

Ha további kérdései lennének a nyomástartó edényekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!


Kórházi kazánszereléshez hívjon minket, ha szívesen spórolna a költségeken!

Kórházi kazánszereléshez hívjon minket, ha szívesen spórolna a költségeken!A meleg víz, a fűtés minden magáningatlan és közintézmény számára fontos. Az állandó és kiegyensúlyozott meleg vizet, illetve energiaellátást különösen nem nélkülözhetik az olyan intézmények, mint amilyen egy kórház. Ezeknek a lelke pedig a kazán.

Ha a kazán elromlik vagy csökken a teljesítménye, az komoly fennakadásokat okozhat a mindennapi betegellátásban. A kazánszerelés éppen ezért sürgős és halaszthatatlan. Amennyiben segítségre van szüksége, keresse bizalommal szakértő csapatunkat, és vegye igénybe szolgáltatásainkat kazánszereléssel kapcsolatban is!

Gondoskodunk arról, hogy a kazánszerelés gyorsan és mielőbb megtörténjen, így az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba. Nemcsak hatékony segítséget nyújtunk kazánszerelésben, de ahhoz is hozzájárulunk, hogy ne kelljen a kórház kiadásait feleslegesen növelni egy új kazán megvásárlásával.

Ha kazánszerelésre van szüksége, hívjon minket bizalommal feltüntetett elérhetőségeink valamelyikén!


A kazánjavítás segít, ha hirtelen lehűléskor mégsem működik a fűtés!

A kazánjavítás segít, ha hirtelen lehűléskor mégsem működik a fűtés! Sajnos vége a nyárnak, a fűtésszezon már a nyakunkon van. Ki tudja, mikor jön egy hidegfront és mikor hűl le meglepetésszerűen a levegő? Vajon mikor ébredünk arra, hogy odakint fagypont alá zuhant a hőmérséklet? Hála a modern fűtés rendszereknek, csak egy mozdulat, és máris kellemes meleg önti el a szobákat, az irodákat. Különösen, ha nem függ valaki a központi fűtéstől, akkor bármikor lehetősége van felmelegíteni egy helyiséget, ha az hirtelen lehűlt. Persze ez csak akkor válik kivitelezhetővé, ha a kazánnal minden rendben van.

Kazánjavításra bármikor szükség lehet, hiszen bosszantó, ha pont, amikor a legjobban kellene, nem működik, és ahelyett, hogy kellemes meleg lenne, fázunk. Ezen könnyen segíthetünk profi kazánjavítással. Forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket, amint problémát észlelt a fűtéssel! Azt javasoljuk, hogy előzze meg a bajt, és a kazán karbantartásáról se feledkezzen meg!

Irodaházak, társasházak, illetve egyéb, kazánnal fűtő épületek esetében is kéznél a segítség, ha meghibásodás lép fel, és már csak a kazánjavítás segíthet. Ne fagyoskodjon feleslegesen, keressen fel minket elérhetőségeinken bizalommal!

Share Button